Kriptobányász hírek – 3.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Györfi András szerkesztőnk az Enerhash egyik telephelyén járt nem is olyan régen, amely során az egyik mobil adatközpontja mellől készített egy interjút Jogg Dániel társalapító és ötletgazdával.

MaraPool: észak-amerikai karbon semleges bányászpool alakul. A Marathon Digital Holdings, Inc. Észak-Amerika egyik legnagyobb bitcoin vállalati  bányász társasága bejelentette, hogy a DMG Blockchain lesz az első észak-amerikai Bitcoin bányász, – a Marathon kivételével – amely csatlakozik a Marathon bányászpooljához, a MaraPool-hoz.

A bitcoin bányászat toxikus hulladék problémája

Lehet, hogy a bitcoin felülmúlta a hagyományos pénzügyi piacokat a befektetési hozamok tekintetében, de a kriptopénz lemaradt a bitcoinhoz kapcsolódó vállalatok részvényeinek hozamai mögött.

El Salvador valóban bitcoint bányászik. Az ország elnökének tweetje nagyon úgy tűnik, hogy a geotermikus energia felhasználásának első képkockáit mutatja be az ország bitcoin bányászata kapcsán.

Kína keleti tartománya, Jiangsu bejelentette, hogy a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság (NDRC) és több más közbiztonsági és informatikai hatóság két héttel ezelőtt közösen kiadott közleményére válaszul lecsap a kriptobányászokra.

A Bitmain, Kína legnagyobb bitcoin bányászgép gyártója bejelentette, hogy az országban zajló szabályozási szigorításokra való tekintettel leállítja zászlóshajó termékének, az Antimernek a Kínába történő szállítását.

Nagyot változott a hashrate földrajzi eloszlása: Kína eltűnt, az USA az első

 

A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju tweetje szerint a kriptobányászok a “bika oldalon” maradnak még a Kínában történt bányászati szigorítások ellenére is. A szolgáltatott on-chain adatok szerint számos bányász fokozatosan ugyan, de talpra állt, valamint az USA megelőzte Kínát a hálózati hashrátában.

A Square Inc. vezérigazgatója, Jack Dorsey a múlt pénteken tweet formájában jelentette be, hogy a fintech cég fontolóra veszi egy egyedi szilíciumon és nyílt forráskódon alapuló bitcoin bányász rendszer kiépítését magánszemélyek és vállalkozások számára egyaránt.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal, tippeinkkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img