Digitális ruhákat dobhat piacra a Nike

spot_img

A Nike kezdeményezte a Just do it jelmondat, a pipa logó, az Air Jordan márkanév, valamint a Jumpman kosárlabdás logó digitális világokban történő használati jogának levédését.

Az amerikai szabadalmi hivatal oldalán megjelenő dokumentumok szerint a Nike a ruházati cikkektől kezdve, a különböző kiegészítőkön át, egészen az általa gyártott sportszerekig tervezheti virtuálisan is piacra dobni saját termékeit.

Ezt támaszthatják alá azok a vállalat oldalán közzétett álláshirdetések is, melyekben virtuális dizájnerek jelentkezését várják, akiknek legfőbb feladata az lesz, hogy segítsék a Nike brandet belépését a metaverzumba. A metaverzum kifejezés a napokban kerülhetett be sok ember szótárába, miután a Facebook bejelentette, hogy Meta-ra változtatja saját nevét és megkezdi terjeszkedését a digitális világok felé.

A szabadalmi eljárás akár 6 hónapig is elhúzódhat, így valószínűleg csak ezt követően lehet majd számítani az első Nike által jegyzett NFT-k, vagy digitális kiegészítők megjelenésére. Szakértők szerint elképzelhető, hogy a jövőben a fizikailag megvásárolt ruhadarabjaink mellé majd egy QR kódot is kapunk, melyeket beolvasva akár az ezt támogató online játékokban is magunkra ölthetjük majd a való életben is hordott ruháink virtuális másolatait.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img