Zöld gyertyával fordulhatunk az ünnepi időszakra

spot_img

Továbbra is az új variáns kérdése tartja bizonytalan helyzetben a piacokat. Miközben egyes országok utazási korlátozásokat vezettek be, az Egyesült Államok elnöke tegnap úgy nyilatkozott, hogy szerinte az omikron terjedése miatt nincs ok a pánikra, és a tél folyamán sem lesz szükség további lezárások bevezetésére.

A bitcoin továbbra is a vasárnap éjszakai emelkedéssel visszahódított szint magasságában mozog. Az elmúlt két piros hét után talán ismét egy zöld következhet.

Idén még nem fordult elő, hogy 3 egymást követő hetet mínuszban zárjon a BTC

A bitcoin mellett az ETH is határozott emelkedést mutatott, amihez hozzásegítette az a bejelentés is, hogy tegnap elindult a StarkNet, ami egy olyan Ethereumra épülő (layer 2) megoldás, ami akár a kétszázad részére is csökkentheti a hálózat tranzakciós költségeit. Alkalmazása nagy lökést adhat majd az Ethereumon futó appok, többek között a decentralizált tőzsdék számára.

Elemzők szerint már csak idő kérdése, hogy az ethereum ismét kitörjön a bitcoinnal szemben

A holnap kezdődő decembernek tehát a jelenleg mutatott kép szerint pozitív lendülettel vághatunk neki. A közeledő karácsony kapcsán, mint minden évben, úgy idén is különböző elméletek láthatnak majd napvilágot, például hogy sokan emiatt majd kiveszik a pénzüket a piacról, vagy hogy a nagyobb befektetők az év végéhez érve újrabalanszálják a portfóliójukat és ezért eladásokba kezdenek. Bár a jövőt nem láthatjuk előre, ennek nem feltétlenül kell így történnie. Elég csak a tavaly decemberi grafikonra tekintenünk, hogy lássuk, a BTC még ebben az időszakban is képes lehet a növekedésre.

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img