Nem változott a Tesla bitcoin állománya

spot_img

A pénzügyi beszámoló szerint a Tesla nem változtatott bitcoin állományán 2021 utolsó negyedévében.

A Tesla által 2021. negyedik negyedévi teljesítményével kapcsolatban szerdán közzétett pénzügyi kimutatások szerint, a cég BTC pozíciója változatlan maradt körülbelül 1,26 milliárd dollár értékben.

Nagyjából egy évvel ezelőtt történt, amikor a Tesla benyújtotta 10-K formanyomtatványát a SEC felé, amelyből kiderült, hogy 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t. A cég azt is bejelentette, hogy termékeiért bitcoinnal is lehet fizetni.

Ez a hír pozitívan hatott az eszköz árfolyamára. Néhány hónap múlva azonban fordult a kocka. A vállalat vezérigazgatója, Elon Musk közölte, a cég környezetvédelmi problémák miatt nem fogadja el a BTC-t, ráadásul a Tesla eladta bitcoin készletének 10%-át, hogy tesztelje a likviditást.

Azóta a vállalat tartózkodik attól, hogy többet vásároljon és adjon el az eszközből, miközben eljátszadozott azzal a gondolattal, hogy valamikor újraindítja a BTC fizetéseket.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance-t ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki.

/cryptopotato, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img