spot_img

Storybook Brawl: ingyenes játékot karolt fel az FTX

spot_img

Az elmúlt hónapok során számos olyan játék látott napvilágot, ami valamilyen formában megpróbálta integrálni a kriptókhoz köthető technológiákat. A gaming, a blokklánc, a tokenek és at NFT-k kombinációjából megszületett az iparág egy új ágazata, a play to earn.

Habár a szektor zászlóshajója, az Axie Infinity hatalmas sikert aratott, azok akik belekóstoltak ebbe a világba megtapasztalhatták, hogy az ezekkel való pénzkeresés sokszor bizony korántsem olyan jó móka, mint azt elsőre gondolták. A sikerhez általában sok befektethető tőkére és még több szabadidőre van szükség a játékosok részéről.

A játék, mint a kikapcsolódás egyik formája sem igazán jellemző (még) ezekre a szolgáltatásokra. Sokkal inkább egy második munkahelynek érezheti magát az ember, amikor belép, hogy a napi kötelező feladatokat elvégezve keressen magának némi kriptovalutát.

Az egyik legnagyobb kriptőzsde, az FTX ezért döntött úgy, hogy a jövőben olyan játékokat fog támogatni, ahol a szórakozás minden esetben az első helyen szerepel a fejlesztés során és emellett csak kiegészítő elemként jelennek meg a blokkláncok adta egyéb plusz lehetőségek és funkciók.

A váltó ennek kapcsán tegnap jelentette be, hogy felvásárolt egy kis fejlesztő stúdiót (Good Luck Games), aminek játéka szerintük eleget fog tenni ennek a kitételnek és aminek az indulása óta ők is nagy rajongói.

A Storybook Brawl című játékban egy mesevilág hősei csapnak össze. A játékosok különböző kártyalapokból állíthatják össze a seregeiket, melyek minden egyes darabja egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Egyesek nagy sebzést okozhatnak, míg mások önmagukban gyengék, de amíg élnek, különböző bónuszokkal segítik a többi egységet.

A körökre osztott játék során mindenki 40 életerő ponttal indul és 7 másik játékos katonáit kell legyőznie. Minden körben egy véletlenszerűen kiválasztott játékos csapatával kell megküzdeni. Aki megnyeri a fordulót, sebzést okozhat a rivális tábornoknak. A végső győzelmet az szerezheti meg, akinek a serege utolsóként marad talpon a csatatéren.

A Steamről ingyenesen letölthető, egyelőre még teljesen kripto mentes játék túlnyomórészt a legmagasabb, rendkívül pozitív szintű értékelésekkel rendelkezett, egészen az FTX tegnapi bejelentéséig. Azóta egy kriptoszkeptikus játékos csoport elkezdte leszavazni a játékot.

A friss és negatív értékelések ellenére az all time elégedettség továbbra is nagyon pozitív

Aki nyitott az ilyen jellegű programok felé, az kockázat nélkül is kipróbálhatja az immáron az FTX szárnyai alá tartozó játékot.

Hogy a blokklánc pontosan milyen szerepet kap majd a további fejlesztések során, arról egyelőre nem osztottak meg részletes információkat, azt azonban kiemelték, hogy “etikus módon” szeretnék azt beépíteni a játékba, hogy továbbra is a szórakozásé maradjon a főszerep.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img