Terra Luna: az éjjel soha nem érhet véget?

spot_img

Pénteken még azt hittük, hogy jó időre lezárult a Terra Luna ügy. A token árfolyama a múlt heti összeomlást követően gyakorlatilag a nullára esett vissza, a nagyobb tőzsdék pedig elkezdték bejelenteni, hogy leveszik azt a kínálatukból.

Aztán a Binance meggondolta magát. Habár pénteken leállították a LUNA kereskedését, pár órával később mégis újra listázták azt az oldalon.

https://twitter.com/binance/status/1525113628139061248?s=20&t=BR8zqJpAz9MyOvY1Z5oWIA

Adott volt tehát egy olyan kriptopénz, ami a grafikonja alapján nemrég 100+ dollárt ért, most viszont egy dollár százezred részéért lehetett megvenni. És ami még ennél is fontosabb volt, mivel a nagyobb váltók határidős tőzsdéin már nem lehetett vele kereskedni, a traderek többsége csakis a felfelé tartó irányból profitálhatott.

Az eredmény: a LUNA több mint 500-szoros növekedést ért el a péntek hajnali és szombat déli órák között.

Az árfolyam 0.00000112 dollárról 0.000595 dollárig emelkedett.

A Terra vezetői továbbra is az újraindulást tervezgetik, melynek során már a tokenek új értéken való kibocsátása és a hálózat forkolása is szóba került. A végleges döntés azonban egyelőre még nem született meg.

Mindezek viszont aligha teszik majd semmissé a hodlereknek okozott, több tízmilliárd dolláros kárt. A Terra Luna első embere, Jae Kwon ellen emiatt már feljelentést is tettek saját hazájában. Híradások szerint dél-koreai lakhelyét a helyi károsultak már többször is felkeresték, sőt még az otthonába is betörtek, ezért jelenleg rendőrök védik őt és családját. Ezzel kapcsolatban egy érdekesség, hogy néhány hete született lányát éppen a múlt héten bedőlt kriptovalutáról, Luna-nak nevezte el.

https://twitter.com/stablekwon/status/1515501798442008577?t=7iGNdM_fQaDqwheR7X7SXg&s=19

A Terra ügy a közeljövőben sajnos még tartogathat kellemetlen meglepetéseket, mivel az iparágon belül számos cég rendelkezett UST kitettséggel. A LUNA-hoz kötött stabil coin 20%-os éves kamatot kínált birtokosainak, ami egy kifejezetten jó ajánlatnak tűnt az immár fél éve tartó lejtmenetben.

Egyes pletykák szerint több kripto projekt kincstárának a jelentős része ebben a stabil coinban volt letétbe helyezve, így ha igaznak bizonyulnak ezek a feltételezések, akkor további coinok válhatnak a Terra áldozatává. Ezek csődjének bejelentése már nem feltétlen okoz majd olyan mértékű károkat, mint a top 10-be tartozó LUNA és UST halála, de az adott kriptók tulajdonosai további veszteségeket szenvedhetnek el.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img