Az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálja a stakinget és a kamatoztatást – célkeresztben a Coinbase

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálja a Coinbase kamatozó és staking termékeit – derült ki a cég negyedéves pénzügyi jelentéséből. A tőzsdefelügyelet már az idézéseket is kiküldte, amelyben dokumentumok és információk sokaságát kérik be a tőzsdétől.

A vizsgálat újabb nehézségeket jelent az egyik legnépszerűbb kriptotőzsdének. A SEC egy másik ügyben már vizsgálódik a tőzsdénél, értékpapírnak minősülő eszközök törvénytelen kereskedelme miatt. Emellett befektetők egy csoportja is perli a Coinbase-et hamis és félrevezető kijelentések miatt.

Az idézésekkel kapcsolatban így nyilatkozott a Coinbase:

“A társaságunk idézéseket és kéréseket kapott a tőzsdefelügyelettől bizonyos ügyfélprogramokkal, vállalati műveletekkel, meglévő és tervezett jövőbeli termékekkel kapcsolatos dokumentumokra és információkra vonatkozóan. Beleértve a listázási folyamatra, stakelési programunkra, valamint a stabilcoin és kamatteremtő termékeinkre vonatkozó információkat.”

Az amerikai tőzsdefelügyeletnél ez az első olyan eset, ahol kifejezetten a yield- és staking programok vizsgálatába kezdtek. Bármi is legyen a vizsgálat eredménye, annak komoly hatása lesz más országok szabályozására és a globális kriptopiacra is.

A staking és a kamatoztatás két olyan eszköz, amelyet számos DeFi és CeFi platform használ arra, hogy a felhasználók a kriptopénzek birtoklásából is profitáljon. Ez a részpiac nagyon sikeres volt az elmúlt néhány évben, gyakorlatilag nekik köszönhetjük az előző DeFi boomot, de ez a siker a szabályozó hatóságok figyelmét is felkeltette.

A SEC vizsgálata azt jelzi, hogy a szabályozó nem veszi félvállról a tőzsdék tevékenységét. A múltkor Cynthia Lummis szenátor irodájának egyik munkatársa elmondta, hogy a SEC minden egyes amerikai kriptotőzsdét vizsgál. Erről hivatalos megerősítés még nem érkezett, de a felügyelet már többször világossá tette, hogy azt szeretné, ha a kriptopiac a törvényes kereteken belül működne.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img