Kriptopénzügyek – 54.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt két  héten!

Binance hírek

  • Az elmúlt hetekben több alkalommal is olvashattatok arról, hogy a Binance hivatalosan is elkezdte kiépíteni hazai jelenlétét. Ennek keretében elindult a tőzsde magyar nyelvű Telegram csatornája is, amihez ezen a linken tudtok csatlakozni.
  • Binance Futures: erre figyelj, hogy biztosan megkapd a 10%-os BNB kedvezményt! A Binance határidős tőzsdéjén szerezhető 10%-os jutelékkedvezmény aktiválásához szükség van egy egyszerű, ám mégis sokak által mellőzött lépés megtételére.
  • Ahogy az NFT iparág egyre fejlődik, számos különböző típusú token lát napvilágot.  Legutóbb a Binance indította el az első soulbound tokenét, amit magyarul leginkább „egyetlen lélekhez vagy személyhez tartozó tokennek” lehetne fordítani.
  • A Binance Academy egy ingyenesen hozzáférhető tudásbázis, ahol a coinokkal kapcsolatos bemutatóktól kezdve, a kereskedésen át, egészen a kezdőknek szóló tananyagokig megtalálható minden olyan információ, amire egy újonc, vagy éppen haladó kriptósnak szüksége lehet.
  • Egy kimerítő interjút adott a CoinDesk-nek a Binance jogi csapatának három vezetője. A fő téma a Binance és az orosz online feketepiac, a Hydra kapcsolata volt. Ennek kapcsán semmi újat nem tudtunk meg, arra viszont most először derült fény, hogy hány felhasználót vesztett a Binance, mióta bevezette a kötelező ügyfélazonosítást.

Tether

A legnagyobb piaci kapitalizációjú stabilcoin, az USDT, körülbelül július 20-a óta visszanyerte az amerikai dollárhoz való kötöttséget. A peg-et május második hetében vesztette el a TerraUSD (UST) összeomlásakor.

Solana

A múlt héten több mint 7000 Solana tárcából utalták ki a bennük tárolt tokeneket. A támadás több órán keresztül zajlott.

Revolut

A brit fintech vállalat, a Revolut, azt tervezi, hogy a következő hat hónapban 20%-kal növeli a kriptopénzeken dolgozó munkatársainak számát az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Európában.

Coinbase hírek

  • A mintegy 10 000 milliárd dollárnyi vagyont felügyelő BlackRock bejelentette, hogy bitcoin befektetési lehetőséget fog biztosítani az intézményes ügyfeleinek.
  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálja a Coinbase kamatozó és staking termékeit – derült ki a cég negyedéves pénzügyi jelentéséből. A tőzsdefelügyelet már az idézéseket is kiküldte, amelyben dokumentumok és információk sokaságát kérik be a tőzsdétől.

Celsius hírek

  • Egy héttagú bizottság vizsgálja a Celsius vezérigazgatójának, Alex Mashinsky magatartását és a hitelező cég “problémás eszköztelepítési döntéseit”. A Celsius Network nem biztosított hitelezőit képviselő bizottsága tegnap este adta ki első hivatalos közleményét.
  • A Celsius jogi problémái és megpróbáltatásai még messze nem értek véget. A napokban a kanadai szabályozó hatóságok jelezték, hogy csatlakoznak a Celsius csődeljárásának kivizsgálásához, valamint a kaliforniai hatóságok azzal vádolják a hitelezőt, hogy be nem jegyzett digitális értékpapírokat kínált befektetőknek az államban.

Nexo

Elérhető a Nexo kínálatában a Huobi Global és az FTX natív tokenjei a Huobi Token és az FTT. Az említett tokenek ellenében már kölcsönt is lehet igényelni, amit Nexo hitelkártya segítségével fel is tudod használni vásárlásra. Minden vásárlás után akár 2%-ot is visszakaphatsz jutalomként BTC-ben. Nexo hitelkártyáról szóló cikkünket itt tudod megtekinteni. 

Hotbit

A Hotbit kriptotőzsde felfüggesztette a kereskedést, a be- és a kifizetéseket, miután a felsővezetőket beidézték egy nyomozás miatt. A bűnüldöző szervek a Hotbit pénzeszközeit befagyasztották, a felhasználók eszközei azonban biztonságban vannak a sajtóközlemény szerint. A Hotbit szerint egy korábbi Hotbit alkalmazott, aki áprilisban távozott a váltótól, tavaly részt vett egy projektben, ami miatt nyomoznak.

Plutus

Az Egyesült Államokban is elindítja szolgáltatásait a Plutus, derült ki a cég legfrissebb közleményéből. 2023 első negyedévében az USA lakossága hozzáférhet majd a Plutus alkalmazásához, kártyájához és több mint 100 millió kereskedőnél tudnak majd amerikai dollárral fizetni kriptopénz jutalmakért cserébe.

Piaci zanza

Évek óta vissza-visszatérő téma, hogy a MtGox ügyfeleinek kárpótlása milyen hatással lehet majd a kripto piacra. Úgy tűnik, hogy többé már nem kell találgatnunk, augusztusban ugyanis kezdetét vehetik a régóta halogatott kifizetések.

Legutóbb a japán bankóriás a Nomura Bank jelentette be, hogy leányvállalatán keresztül intézményi kriptovaluta letétkezelési szolgáltatásokat fog nyújtani Dubajban a Ledgerrel és a CoinShares-el közösen. A napokban pedig az FTX hozta nyilvánosságra, hogy Dubajban építi fel székhelyét és leányvállalatán keresztül bitcoin és kriptovaluta tőzsdei, valamint elszámolóházi szolgáltatásokat nyújthat.

Bitcoin bányász tevékenységet indít a Canaan az Egyesült Államokban. A vállalat nemrég kezdte el a bányászatot Kazahsztánban kísérleti jelleggel, ahol több mint 10000 bányászt telepített eddig. A 2022 első negyedévében a vállalat 213 millió dollár bevételt ért el és közel 167 BTC-t birtokolt.

Még tavaly márciusban adtunk hírt arról, hogy Japán is felszállt a CBDC (központi banki digitális valuta) vonatra. A fejlesztés annak ellenére indult el, hogy saját bevallásuk szerint akkor még nem tudták, hogy egyáltalán szükségük van-e, vagy lesz-e a digitális jenre.

Az elmúlt hét legjobban várt gazdasági eseménye az USA júliusi inflációs adatainak közzététele volt, amire szerdán, 14:30-kor került sor.

A nyilvános bitcoinbányász vállalatok kiemelkedő figyelmet kapnak a kriptopiacon, mivel a befektetők, a média és a szabályozó hatóságok árgus szemmel figyelik pénzügyi növekedésüket, működési jelentéseiket és bővítési terveiket. Míg a legutóbbi bikapiac során szinte valamennyi bányász vállalat részvényárfolyama jelentősen felülmúlta a bitcoinét, most egyértelműen az ellenkezője érvényesül, miközben ezek a bányászok megpróbálják átvészelni a medveciklust. A bányász cégek közül egyiknek sem sikerült eddig 2022-ben a bitcoint felülmúlnia.

A Hodlnaut is bezárta kapuit

A népszerű on-chain elemző, Will Clemente szerint a Coinbase tőzsdéjén elhelyezett bitcoin vételi ajánlatok a BTC 2020 márciusi aljára emlékeztetnek.

Kisebb szereplőkkel folytatódik a Terra dominó effektus. A hétfői napon a Hodlnaut zárta be a kapuit, pontosabban a ki- és befizetéseket fagyasztotta be, a tegnapi napon pedig a Nuri (ex-Bitwala) jelentett fizetésképtelenséget, a CoinFLEX pedig szerkezetátalakítási kérelmet nyújtott be a Seychelle-szigeteki bíróságon.

Több évnyi fejlesztést követően az Ethereum szeptember 19-én állhat át a proof of stake konszenzusra, amit csütörtök hajnalban egy utolsó nagy teszt előzött meg.

Miután a fogyasztói árindex (CPI), vagyis a júliusi inflációs adatok a vártnál kedvezőbbek lettek, a kriptopénz piac egy óra alatt több, mint 50 milliárd dollárral növelte kapitalizációját.

A csütörtök hajnali sikeres főpróba után az Ethereum átállásért felelős vezető fejlesztő közzétette a staking indulásának hivatalos időpontját.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Erre figyelj!

A Halborn blokklánc biztonsági cég egy új adathalász kampányra figyelmeztet, amivel kifejezetten a MetaMask felhasználókat célozzák a támadók.

A MetaMask support nevében próbálkoznak a csalók

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Safepal harder tárca bemutató

Kriptoeszközeink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha hardver tárcát használunk. Az ilyen walletekből már rengeteg van a piacon és több gyártó közül is lehet választani. Manapság két szemponton múlik, hogy melyik modell mellett döntsünk, ezek közül az egyik az ár. A másik faktor már valamivel összetettebb, nyilván figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen kriptopénzekhez használnák az adott tárcát és pontosan mik a terveink a kriptoeszközökkel. A sok felesleges funkció helyett a Safepal pont az átlagfelhasználókat célozza meg a 2019-ben piacra dobott S1-el.

Safepal S1 – Mit tud az egyik legolcsóbb hardver tárca?

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Protonmail bemutató

A Web2 többek között olyan óriáscégek uralmát hozta el, mint a Facebook, Amazon vagy a Google. Az elmúlt évek botrányai alapján már mindenki számára világos, hogy ezek a vállalatok a profitot helyezik az első helyre, a felhasználók és a személyes adataik csak másodkérdés számukra.

ProtonMail: használj biztonságos levelezőrendszert!

Kripto Akadémia Spotify

A Kripto Akadémia kereskedőivel arra kerestük a választ, hogy az utóbbi napokban tapasztalt felfutása a piacoknak egy trendforduló vagy csupán egy felfelé irányuló korrekció. Hallgassátok meg podcast adásainkat a Spotify-on

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Feltörték a Nomad cross-chain hidat, ahonnan 190 millió dollár értékben loptak el kriptovalutákat a hackerek. A Nomad az alábbi láncok közötti átjárást tette lehetővé: Avalanche (AVAX), Ethereum (ETH), Evmos (EVMOS), Milkomeda C1, Moonbeam (GLMR). Az Axie Infinity Ronin Bridge feltörése több mint 600 millió dollárjába fájt a felhasználóknak az év elején… 
  • Cynthia Lummis és további 4 amerikai szenátor törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a bitcoin bányászokat és a fejlesztőket mentesíti brókerként való megjelölés alól… 
  • A Lightning Network kapacitása az új történelmi csúcsot ért el, több mint 4500 BTC-vel… 
  • Latin-Amerika legnagyobb vállalata, a Mercado Libre, 38 millió felhasználója számára teszi lehetővé a bitcoin vásárlást…
  • Nuri GmbH (korábban Bitwala) fizetésképtelenséget jelentett Németországban… 
  • Az amerikai fogyasztói árindex éves inflációja 8,5%, ami elmarad a 8,7%-os várakozásoktól és az előző 9,1%-tól. A maginfláció változatlan maradt 5,9%… 
  • Az UpstreamData első fáklyás földgázzal meghajtott mobil bitcoin bányája még 2017-ből bitmain S9-esekkel… 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img