Sam Bankman-Fried most az egykori ügyvédeire kenné a balhét

spot_img

Az FTX volt vezérigazgatója és védőügyvédei nemrég azzal borzolták a kedélyeket, hogy a 13 büntetőjogi vádat elutasítják és semmissé szeretnék tétetni. Mindezt arra hivatkozva, hogy azok egymást fedik, homályosak, és egyes esetekben sértik a Bahamákkal kötött kiadatási szerződést is.

Sam Bankman-Fried büntetőjogi vádak alól való kibújására tett legújabb kísérletében a védőügyvédek a tőzsde volt ügyvédi irodájára próbálják rákenni a balhét.

Egy május 30-án, kedden kelt bírósági beadványban Bankman-Fried ügyvédei arra kérték a bíróságot, hogy kérje be az ügyészségtől az FTX-nek dolgozó ügyvédi iroda – a Fenwick & West – dokumentumait.

Az ügyvédek azt állítják, hogy az ügyvédi iroda olyan tanácsokkal látta el a bukott kriptotőzsdét, amelyek „az FTX alapítója ellen felhozott büntetőjogi vádak alapját képező cselekményt irányítottak.”

Bankman-Fried ügyvédei szerint ezek a tanácsok magukban foglalták a titkosított, automatikusan törlődő üzenetküldő platformok használatát, a vezetőknek nyújtott megkérdőjelezhető kölcsönöket és az Egyesült Államok banki szabályainak lehetséges megsértését.

A kripto közösséget már most triggerelte az eset: többen felhozták, hogy a jogász családból származó Sam-Bankman Fried hogy nem vette észre, hogy rossz jogi tanácsokat kap.

A Twitteren többen gúnyosan megjegyezték, hogy vajon az ügyvédi iroda utasította-e az FTX alapítóját az ügyfélpénzek hűtlen kezelésére is.

A Fenwick & West volt az Alameda és az FTX elsődleges ügyvédi irodája. A szabályozási igazgatója, Dan Friedberg korábban az ügyvédi irodának dolgozott. Ugyanez igaz Can Sun, az FTX korábbi főtanácsadójára is.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

Sam Bankman ügyvédei az egész vád ejtését kérték a bírótól, az ügyészség ezt nem hagyja annyiban

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img