[nagyonúj] eZKalibur

spot_img

Ezúttal eZKalibur-t mutatjuk be, ami egy közösség által vezérelt decentralizált tőzsde és egyben egy launchpad (indítópad), ahol új kriptós projektek gyűjthetnek tőkét.

Ahogy a nevében a „ZK” is erre utal, ez a tőzsde a zkSync Era protokollon fut.

A zkSync Era egy felkapott Ethereum második rétegű hálózat, amely – röviden összefoglalva – biztonságosabb, gyorsabb és titkosabb, mint az Ethereum főhálózata. A két hálózat között egyszerű az átjárás, egy zkSync Era Bridge-en, vagyis egy hídon keresztül átválhatod a tokenjeidet az Ethereum hálózatról a zkSync Era-ra, majd ott is kereskedhetsz, farmolhatsz, swappolhatsz vagy stakelhetsz, akárcsak a többi hálózaton. A zkSync elég felkapott, sokan a következő bikapiac slágerének tekintik és mivel rengeteg új projekt itt indul el, nagyon hamar az airdrop vadászok kedvenc lelőhelye lett.

De térjünk vissza a zkSync Era-n futó decentralizált tőzsdére, az eZKalibur-ra.

Ők maguk így írnak saját tőzsdéjükről:

„A hatékony és erősen testreszabható protokollal épített eZKalibur lehetővé teszi mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára, hogy egy saját elképzeléseikre szabott szabott infrastruktúrát használjanak a mély és fenntartható likviditás megtartása érdekében. Célja, hogy vezető DEX és indítópad legyen a zkSync-en. Segít elindulni az ígéretes protokolloknak és segíti növekedésüket a láncon.”

Tény, hogy a zkSync-en már működik jópár decentralizált tőzsde. Azok közül a legnagyobb, a SyncSwap, napi kb 13 millió dolláros volument kezel és bír egy launchpaddal is. Vagyis megvan a helyzeti előnye, de ez a volumen még koránt sem akkora, amin a jövőben ne lehetne felülkerekedni.

A tőzsdei rész elég egyértelmű, ebben nem különbözik túlságosan bármelyik másik dex-től:

  • Az eZKalibur egy automatizált árjegyzésre (AMM-re) építő tőzsde
  • Vannak likviditás farmok, amik lehetővé teszik a hozamtermelést. A likviditás szavatolásáért cserébe a felhasználó liquidity provider tokeneket (LPT) kap.
  • A kereskedési díjakat a likviditás-szolgáltatóknak osztják szét, ösztönözve a befektetőket arra, hogy biztosítsák a likviditást.
  • A likviditás-szolgáltatók 0,17% -át kapják minden tranzakció után. 
  • Minden farmnak saját APR-je van, ami az LP tokenek értékétől és a tőzsde natív tokenétől, a SWORD árától függ.
  • Az LP farmok jutalmait 80-20 százalékban osztják el az xSWORD és a SWORD tokenek között. A SWORD tokent magába foglaló kereskedési párok pooljaiban egyelőre úgy tűnik kilencszer annyi jutalmat kapsz. Ez az alábbi táblázaton is látható:

Nézzük meg közelebbről a natív tokeneket:

A SWORD a tőzsde natív tokenje, amit a másik natív tokennel, az xSWORD-el együtt lehet jutalomként kapni a yield farmokban.

De ne keverd össze őket: a SWORD nem egyenlő az xSWORDel. Amíg a SWORD egy szabadon küldözgethető token, az xSWORD egy nem tranzaktálható, nem küldhető, úgynevezett escrow-token.

A SWORD teljes készlete 10 millió token. Vannak beépített deflációs mechanizmusai, amik csökkentik a készletet, például, hogy a tőzsde a nyereségek 12%-át arra használja, hogy visszavásárolja és elégesse a tokeneket.

Az xSWORD token pedig arra jó, hogy a protokoll nyereségek után 20%-ot ebben a formában kapjunk meg osztalékként. Ezután ezeket beválthatjuk a Launchapdon induló tokeneken való befektetésbe.

A tokenek elosztása az alábbi képeken látható:

A Launchpad

Az indítópad kétfajta értékesítést foglal magában:

A Fair Launch – ez egy átlátható és bárki, akár a kispénzűek számára is elérhető korai értékesítés, ami egy a Binance-hez nagyon hasonló modellel működik (erről alább).

A Whitelist Sale – rögzített cap-el és tokenárral működik, a résztvevő tárcák száma pedig korlátozott, általában a közösségben aktív vagy a Zealy-n questeket farmoló emberek jutnak be.

A SWORD és az tokenértékesítés

Az eZKalibur-nál az overflow módszer segítségével végzik a tokenek értékesítését.

Ennek az újfajta értékesítési mechanizmusnak az a célja, hogy biztosítsa a tokenek igazságos és hatékony elosztását a kezdeti kibocsátás során. Az overflow-ban a felhasználók annyit, vagy olyan keveset fektethetnek be, amennyit csak akarnak, és a tokenek végső kiosztása az általuk befektetett összeg alapján történik, a többi felhasználó által befektetett teljes pénzösszeghez viszonyított százalékos arányban.

A felhasználók így visszakapják a megmaradt pénzüket is, amikor az eladás után igényt tartanak a tokenjeikre. De ehhez nagyon hasonlót már láttunk a Binance-en is.

Az eZKalibur viszont ezt továbbfejlesztette és kidolgozott egy modellt arra, hogy a korai befektetők több jutalmat kapjanak.

A tőzsde bónusz SWORD tokeneket fog kiosztani minden egyes privát és publikus pool számára. Gyakorlatilag lehetőséged lesz farmolni és extra hozamot generálni, miközben a launchpad akció végére vársz. A logika az, hogy akik hamarabb ajánlanak fel pénzt egy induló tokenre, azok nagyobb kockázatot vállalnak, így több jutalmat érdemelnek.

Ezzel az overflow biztosítja, hogy minden egyes, a poolba befizetett ETH jövedelmet generáljon, amíg az vissza nem térül.

Presale

Az eZKalibur első tokenértékesítésének főszereplője a tőzsde natív tokene, az xSWORD lesz.

  • 10 000 darab xSWORD kerül eladásra a privát előértékesítés során
  • és 40 000 darab xSWORD a nyilvános eladáskor.
  • Az értékesítés bárki számára elérhető lesz, és 72 óráig tart.
  • A nyilvános presale során értékesített SWORD 10%-kal olcsóbb lesz.
  • A presale június 7-én indul és 10-én ér véget. ETH-t ajánlhatsz fel. A SWORD listaára 0.00029518 ETH, vagyis kb. 0,52 dollárcent lesz.

Az eladás után a privát és nyilvános eladás résztvevői az overflow módszer miatt megmaradt ETH-t azonnal visszakaphatják. A megmaradó ETH-t a public sale oldalán lehet majd egy kattintással visszaigényelni, akárcsak a SWORD tokeneket. A $SWORD tokenek a nyilvános eladás befejezése után 24 órával már cserélhetőek lesznek a tőzsdén.

Hivatalos oldal: https://ezkalibur.com/

Figyelem! A fenti projekt kiemelten kockázatos! A projektről írunk, de ez nem azt jelenti, hogy befektetésre ajánljuk! A [nagyonúj] rovat keretében újonnan indult projekteket kutatunk fel, de ekönnyen előfordulhat, hogy az nem lesz profitabilis vagy nem éli meg a következő fél-egy évet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img