Home Blog A legbékésebb forradalom

A legbékésebb forradalom

0
A legbékésebb forradalom

Ne legyenek illúzióink, a Bitcoinerek forradalmárok

A libertáriánusok mind tévedtek. A demokrácia játékszabályai szerint próbálták visszaszorítani az Állam befolyását. Ez mindig is egy reménytelen, sziszifuszi meló marad. Mint Tolkien Ungoliantja, az Állam is végtelen étvágyú, míg legelkötelezettebb választópolgárai rendre megjutalmazzák szavazataikkal a további növekedés reményében, ezzel egyre nagyobb felhatalmazást szerezve. A libertáriánusok összefoglalva, vizet gereblyéznek. Mint a csúszómászó, ragacsos szörny, A Masszában, az Állam is Kisgömböcként emészt fel mindent, amit hozzávágsz. A demokratikus folyamatokhoz asszisztálás még inkább felhatalmazza, és beleégeti az agyunkba, hogy az egyetlen legitim módja a politikai állásfoglalásnak, a 4 évente megrendezett Civil Rituálékon való részvétel.

A Bitcoinerek visszautasítják ezt: megértették, hogy az egyetlen győztes stratégia a politikában, ha nem szállnak be a játékba.

Ehelyett, lesöpörték a sakktáblát, és úgy parádéznak körülötte, mintha nyertek volna. A Bitcoinerek már nem akarnak egyezkedni a hagyományos szabályok keretein belül, saját monetáris rendszeren kezdtek el dolgozni, az Állam hatáskörén kívül és felügyelete nélkül, bárminemű korlátozáson túllépve. Végsősoron, egy olyan rendszert építenek, mely béklyóktól mentes kereskedelmet, bizonyítható tartalékokkal rendelkező bankolást (nem úgy, mint a jelenlegi alapként szolgáló, a veszteségeiket a társadalmon elkenő katyvasz)  teremt, elavulttá teszi a tőkeellenőrzést, felszabadítja a megtakarítókat az inflációnak nevezett, állam által koordinált lopás alól, és esetleg teljes mértékben térdre kényszeríti az Államot, monetáris eszköztáruk beszűkítésével.

Tovább a teljes cikkre

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal