Home Blog Amiben egy szerkesztő a kommenteken bosszankodik

Amiben egy szerkesztő a kommenteken bosszankodik

0
Amiben egy szerkesztő a kommenteken bosszankodik

Túlságosan könnyű lett véleménybuborékba kerülni a Facebook és a Google korában. Túl sokszor fordult már elő velem, hogy egy régi ismerős profilját hosszú idő után megnéztem és azt kellett észrevennem, hogy az illető szerint Jézus magyar volt, amit büszkén hirdet. Tetszés szerint behelyettesíthető bármelyik szubkultúra szélsőséges megnyilvánulása, kezdve a nevetséges “vonzás törvényétől”, Soros György okkult birodalma ellen harcolókig. A véleménybuborékon belül – amit a Facebook algoritmusai kifejezetten előremozdítanak, egy végtelen feedback loop formájában könnyű megerősítésre és elfogadó társaságra találnia azoknak, akik a fentiekhez hasonló tévképzetekbe rángatták magukat.

Nem állítom, hogy a kriptovilág is egy ilyen véleménybuborékot képez, de sokszor nagyon közel kerül hozzá. Az általam szimpatikusnak gondolt kisebb kriptopénzek subredditjeit például rendszeresen látogatom és az a benyomásom, hogy folyamatosan ugyanazokat a véleményeket látom leírva. Hogy konkrét példákkal éljek, itt van rögtön pár klasszikus:

“ez egy méltatlanul alulértékelt coin, most kell venni mielőtt még többen felfedezik!”

Jó, jó, de mindegyik coin? Általában minden kommentmezőben a csúcsra felszavazva díszeleg egy ilyen hozzászólás.

“Én bízom a fejlesztőkben, ez egy kiváló csapat, az ő termékük a jövő!”

Ezt konkrétan a létező összes coinra ellőtték már. Ha mindnek hittem volna, akkor most abban a szent meggyőződésben élnék, hogy tíz év múlva a reggeli zokniválasztásom is tokenizálva lesz, ezért a BlockSocks egy kiváló befektetés!

“Egy év múlva simán 10 dollár!”

Itt a kriptokommentelők igazi archetípusával van dolgunk: a jóssal. Annyira könnyű és tét nélküli a jóslatokba bocsátkozás, hogy az már bosszantó, de sokan mégis pozitív megerősítésként tekintenek rá. Még ennél is bosszantóbb, amikor kérdőre vonás után is sziklaszilárd határozottsággal állítja az illető, hogy ismeri a jövőbeni árat.

 

“Régen ezt mondták az internetről is!”

Ha úgy, mint én, te is túl sok időt töltesz az interneten, néha megszalad az a billentyűzet és olyan kommentmezőbe csöppensz, ami ha utca lenne Mexikóvárosban, messzire elkerülnéd. Ha bármiféle szkeptikusságot is mutatsz a készülő coin felé, jól megkapod: kishitű vagy, ezt mondták régen az internetről is és tessék megnézni, hol tartunk most! Nincs az a kritikai hozzászóló, aki hatástalanítani tudná az érvelések atomfegyverét, így a kommentelő elégedetten hátradőlhet, miután egy rövid billentyűzetcsapkodással megvívta a sötétség elleni háború újabb csatáját.

 

Én úgy látom – bár nehéz volt tudatosítani, de a legtöbb fórumon és subredditen az átlagos kommentelő pont annyit tud a tárgyalt tokenről mint bárki más: nagyon keveset. Töltsük inkább értelmesebb dolgokkal az időt.

 borítókép: Never Sleep Tumblr

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal