Home Blog Arbitrázs kereskedése kriptoárjegyzőknél

Arbitrázs kereskedése kriptoárjegyzőknél

0
Arbitrázs kereskedése kriptoárjegyzőknél

A tavalyi év óriási emelkedése után az idei év ugyanakkora zuhanást hozott és több helyen olvastam, hogy emiatt a HODL-erek rá lettek “kényszerítve” hogy tőzsdézzenek a bányászott coinokból, eladni euróért, dollárért nem éri meg nekik.

Mivel elég sok árjegyző van a kriptopiacokon, valamint a szabályozás hiánya miatt ez most egy vadnyugat. Gyakran, ha nem mindig vannak félreárazások az árjegyzők között. Egy coin értéke az egyiknél lehet 1000 satoshi, a másiknál 1100! Máris tudjuk mit jelent az arbitrázs.

Egy ilyen félreárazás kihasználását jelenti!

Gyakorlati alkalmazás:

Az első számú árjegyzőnél veszünk XXX (példa) coint 900 satoshiért, majd a másikon eladjuk 1000 satoshiért! A jutalékokat levonva máris kerestünk 9% körül!

Na jó, ez túl szépen hangzik, egyáltalán hogyan találjunk olyan coint, ami félre van árazva? Szerencsére túl sokat ezen sem kell agyalni, kész eszközök vannak rá, a legkönnyebben elérhető a cryptopia.nz.co árjegyzőjé

A linken azonnal látjuk a coinokat, árjegyzők szerint felosztva. Igazából ez egy végtelenül fapados lehetőség, ennél sokkal profibbat lehet készíteni egy kis kalandvággyal és programozói alaptudással. [Később ezekről is írhatok, ha érdekel valakit]

Nos, itt van egy rakás coin, egy csomó számmal, hogy lesz ebből nyereség?

Először is ismerjük fel a félreárazást! Fontos tudni:

az ASK ár jelent azt, amennyiért ott vásárolják az adott coint, a BID ár pedig, amennyiért ott adják! Tehát keresnünk kell egy coint, aminek az ask ára magasabb (jóval), mint a másikon a bid ár.

A cikk írásakor az ADA coin ask ára 1004 satoshi a bittrex-en, a bid ára a cryptopián pedig 1174! Jól hangzik? Jó is!

Sajnos mivel ezen árjegyzők és coinok forgalma is minimális, ezért ezzel nagy pénzeket jelenleg nem lehet keresni, 100 dolláral, vagyis kevesebb, mint 30 ezer forinttal máris kimaxolhatjuk a nyereséget.

Némi gyakorlati tanács:

– A tőzsdék közötti coinok utalása szélsőséges esetben akár napokat(!!) de legtöbbször fél órát-órát vesz igénybe. Ha közben elmozdul az ár, akkor akár bukhatunk is, beragadhatunk a vett coinba.

– Érdemes minden kis árjegyzőnél tartani egy olyan összeget, amivel ki tudjuk használni az ilyen lehetőségeket. Mivel ha kiszúrunk egy jó lehetőséget és azonnal utalunk oda bitcoint, akkor egy-két óra is eltelhet mire jóváírják, addigra már a félreárazás eltűnhet.

Ez csak egy minimális ízelítő volt az arbitrázskereskedésből! Ennél sokkal bonyolultabb, sokrétűbb az egész, ez csak felvillantotta a lehetőséget az érdeklődő kedvűek előtt.

Természetesen sohase tőzsdézzetek olyan pénzzel, aminek az elvesztése fájna! Az árjegyzőknél tárolt bitcoinra SEMMI garancia, hogy vissza is fogjátok kapni! Ne tároljatok ott soha nagyobb összeget.

 

 

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal