Merre mész bétécé

Megosztom

Ebben a blogban tesztelem magam, hogy milyen siker rátával ítélem meg a trendet. Nyilván nem profi pénzügyi tanácsadás..duh

A tartalomfogyasztás mellé egy pohár meleg tejet ajánlok. 

Bullish

Tegnap este egy kialakulában lévő Adam & Eve minta látszódott kialakulóban mely be is teljesült reggelre. Grafikonon ez így nézett ki:

Az Adam & Eve minta szemléletre pedig így ilyen formát szokott ölteni:

Jelenlegi helyzetünkben a grafikonunk és a piac állása így néz ki, ezzel beteljesítve az alakzotot.

A bullish szcenáriót tovább fokozza az un. Dragon minta mely az Adam & Eve mintát szokta követni hisztorikusan. Szemléletre ez így néz ki:

Ahogy a fentebbi grafikonon látszik, most egy konszolidációs fázisban járunk mely egy további emelkedéssel járhat rövidtávon. Ha kiteljesedik az alakzat akkor az egy buy signal-t indikál. Biztonságos belépőnek a retest-et nézném ki magamnak mely a fentebbi grafikonon a sárga elipszisben lévő környéket jelentené körülbelül 4150-4200$-on (Bitstamp).

Bearish

Kisebb időintervallumon inkább az Ethereum-ot veszem elő, hiszen majdnem hogy kéz a kézben jár a btc és az eth árfolyama. Az etheren lehet látni, hogy kezd befordulni a trend és egy retestre készülődik. Azt is lehetett látni, hogy míg az árfolyam nőtt addig a volumen csökkent mely nagyátlagban egy eséshez avagy konszolidációhoz vezethett. Ha az 50 napos mozgóátlagnak(kék vonal) nem sikerül megfognia az árfolyamot akkor a valószínűsége az esésnek drasztikusan megnő és jóváhagyná a Dupla Top mintát. [update – rip my shorts]

Double top minta:

Nagyon nehéz ilyen kevés információval épeszű döntést hozni. A mai nap folyamán visszatérek még erre a blogra, hogy további információval szolgáljak. Amíg a bitcoin nem üti meg a 4150-4200 dollárt addig én bearish maradok hiszen a trend még mindig bearish, lásd:

UPDATE 1
A bullish szcenárió teljesedett be. Zseniálisan követte az árfolyam a Dragon mintát. Úgy tűnik, hogy találtunk is magunknak támaszt 4120$-on. Egyelőre nehéz megmondani, hogy erős e ez a támasz de ha a 4 órás gyertyák efölött zárnak akkor jó eséllyel egy darabig efölött leszünk. Jelenlegi grafikon

Érdemes megjegyeznem, hogy az RSI túlvásárolt és a Stoch RSI-nek is le kell hűlnie kicsit míg további csúcsot tudnánk dönteni. [update – a támasz erős volt, indulás tovább]

Ami az altcoinonokat illeti, azok nagyon erősnek tűnnek. Sikerült támaszt találniuk a csökkenő ék alján. Egyelőre bullish.

UPDATE 2 [11.28 – 23:34]

Nem tenném rá a kalapomat de mintha egy potenciális dupla fej és váll alakzat formálódna. Bearish.

UPDATE 3 [11.29 – 7:26]

Az utóbbi update elhamarkodottnak tűnik. Jelenleg még mindig a bikák uralkodnak, nem nyúltunk le 4000 alá sem ami bíztató jel. Agészséges a volume profil, meg mindig a korábban áttört trendvonal fölött vagyunk. Egyelőre semleges de gyorsan alkalmazkodni tudok majd Bullish-sá (lol). Ha 3900 alatt zárunk az bearish.


UPDATE 4 [11.29. – 12:37]

Újabb lendületet nyertünk, ahogy írom eme sorokat vészesen közeledünk a 4400$-hoz (Bitstamp). Egy csinos kis felfelé ívelő csatornát vélek felfedezni. Következő ellenállás: 4500$, nem látom akadályát, hogy azt még ma elérjük. Kérdés, hogy tartós lesz e az elmúlt napokban mutatt növekedés.

 

UPDATE 5 [11.29 – 14:12]

Új a felállás, bearish divergenciát vettem észre a 4 óráson mind az RSI-n, mind az árfolyammozgáson. Kiszálltam.
[update – jól tettem]


UPDATE 6 [11.29 – 21:49]

4200 igyekszik tartani magát de szerintem nem fog [update- nem tartott. 4k-t gyanúsan retest-elni fogjuk. Ha ez bekövetkezik akkor újabb jeleket kell keresni, hogy merre megy tovább a bétécé. 3 opció áll fent jelenleg (4k retest esetén), lásd:

Jelentkezem ha kifejlődött egy újabb setup.

UPDATE 7 [11.30 – 11:20]

RIP

 

UPDATE 8 [11.30 -13:23]

Szerintem meg van a temporary bottom a head and shoulders dump után. Visszaszálltam. a 3950-es támasz fogott meg minket a zakótól. Még egy rossz szcenáriót tudok elképzelni innen, egy dupla head and shoulderst. Nem sokára kiderül. Short term bullish.

  

UPDATE 9 [11.30 – 17:09]

FOGALMAM SINCS, HOGY MI TÖRTÉNIK! Nem rég informálódtam róla, hogy ma zárul a CBOE Futures, ez 90%-ban dumphoz szokott vezetni. Félek. Pont ahol beszálltam ki is szállok. Nagyobb valószínűséget adok a medvéknek, mint a bikáknak, elég shortos a setup, nagyon csekély longos setup-pal.


Ps: most vettem észre, hogy az
UPDATE 2 hibátlan jóslás volt 😉

 

UPDATE 10 [12.03 – 11:48]

Hejhó, kihagytam pár napot, hogy lehetőséget adjak egy újabb setup kifejlődésének, ez meg is történt. Vázolom, hogy mit látok kialakulódban: egy marha nagy bear pennant-ot a négy órás és a napi grafikonon. Legutóbb mikor ez az alakzat formálódott ki akkor közel 18%-os estünk ezzel röpítve minket 3470$-ra. Ha ez újra bejön akkor az azt jelentené, hogy konkrétan 3k-ra küldene a következő eladási hullám – persze több támaszt is segítségünkre van az árfolyam megfogására de a bear pennant túl nagy ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk ennek veszélyeit. Nagyon fontos, hogy visszaküzdjük magunkat 4200-4300$ környékére, hogy megakadályozzuk az alakzat beteljesedését de elég baljósan ítélem meg a jelenlegi helyzetet hiszen a volumen is láthatóan csökkent míg az árfolyam növekedett amely úgyszint macit jelent. Csupán annyi tanáccsal tudok szolgálni egyelőre, hogy portfoliónkat összuk ketté, 25% btc 75% stabilcoin avagy 50% btc 50% stabil. Grafikonok alább, jelentkezem később. stay safe brochachos

UPDATE 11 [12.03 – 22.58]

Ezt csak itt hagyom a levegőben lógva, mint ötlet.


UPDATE 12 [12.04 – 9:30]

2% híjján csúsztunk le a beszállóról… Egy falling wedge alakzat van kialakulóban mely rövidtávú trendforduláshoz vezethet. Kisebb korrekcióra számítok majd egy újabb lökésre a bikáktól.

 

UPDATE 13 [12.04 – 18:14]

Aranyos próbálkozás volt a bikáktól. Megyünk lejjebb, 3600-3700 még mindig valid. A falling wedge is benne van még a játékban, több érintkezés kell neki, hogy valid legyen. A lokál aljat a megjelölt vonalra tenném a következő próbálkozáshoz a bikáktól.

 

UPDATE 14 [12.05 – 19:49]

Mértani pontosság, a célárat elértük de egyelőre nem győzött meg, hogy nincs e lejjebb. Nincsen semmi volumen se a bikáktól se a medvéktől. Fontos még, hogy a shortok az ATH-t súrolják.

 

UPDATE 15 [12.05 – 20:14]

Változtak a körülmények, ellenállás van előttünk melyet nem úgy tűnik, hogy sikerülni fog átütni. Bearish míg nem történik egy újabb próbálkozás, hogy benne maradjunk a falling wedge-ben. Ezt a podcastot hallottátok már? Joe Rogen blockchain + AI

UPDATE 16 [12.06 – 9:19]

Ez a csökkenőék kb az utolsó remény, hogy ne keressünk újabb éves mély rekordot.

UPDATE 17 [12.07 – 0:54]

Őszinte leszek, a haverotok elég csiccses de a grafikon nem hazudik, én se. K szarul nézünk ki. A csökkenő ék alatt zártuk az órást ami elég fos jelekre utal. Új éves popsit  (éves alacsony rekord) könyvelhetünk el. Egyelőre semmivel nem szolgálok csak azzal, hogy köszöntem nektem, hogy én is itt vagyok. Még mindig stabilban vagyok, mint azt korábban jeleztem. Írok amint jel van arra, hogy idő van longolni. Valószínű, másnapos leszek lehet, hogy kimarad egy nap. Grafikon

UPDATE 18 [12.07:1:30] 

Hogy mi a szösz történik? Szeretném tudni én is. 3432$-on járunk.

PS: fogalmam sincs, hogy mit csinálok.

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel