Home Blog Bloggerkedés kriptóért

Bloggerkedés kriptóért

0
Bloggerkedés kriptóért

Szervusztok!

Gőerővel zajlik a tartalomgyártás és -fogyasztás “reformációja”, a decentralizációnak és a kripto-ökonómiának köszönhetően.

Mindannyian láttunk, hallottunk milliós, tízmilliós követőtáborral rendelkező youtuberekről, insta-celebekről, otthoni blogból kinőtt hírhálózatokról. A kriptopénzek és a közösségi oldalak összekapcsolásával azonban nem csak a kevesek, hanem a sokaság számára is megnyílt a lehetőség, hogy a munkáját, online aktivitását pénzre váltsa! Természetesen ez nem úgy működik, hogy gyorsan összedobsz valamit, aztán dől a pénz. Dolgozni kell érte, de ha hajlandó vagy rá, a siker nem marad el.

Sokan a mai napig azt hiszik a bloggerkedésről, tartalomgyártásról, hogy az egy bonyolult és nehéz dolog. Nem az. Mikor feltöltesz egy képet, videót valamelyik oldalra, mikor csinálsz egy memét, megosztasz egy pinterest bejegyzést, akkor tulajdonképpen te tartalmat “gyártasz”, és látogatói forgalmat generálsz. Csak éppen a google meg a fészbúk az, amelyik jól él belőle, nem te.

Ebben a bejegyzésben megmutatok néhány közösségi oldalt, ahol a tartalmaidat a lájkokon keresztül kriptopénzzel honorálja a közösség. A Steemit-et, a STEEM kriptopénz blokkláncán futó közösségi oldalt nem említem meg itt, mert arról egy nagyon jó ismertető van az Akadémián, tessék szépen elolvasni azt 😉

A legtöbb oldalon, amelyet itt felsorolok, én is fent vagyok, rövidebb-hosszabb ideje, és ha van negatívuma is (mindegyinek van), nem fogom elhallgatni.

Valamint ezekhez az oldalakhoz a meghívólinkemet fogom ideírni (katt az oldal nevére), amennyiben valamelyikőtök kedvet érez a csatlakozáshoz, megköszönöm, ha azon keresztül regisztrál, az esetek többségében az új regisztrálónak is tokenekkel kedveskedik a rendszer. Nem kerül semmibe, és nem is kötelező, természetesen.

Trybe

Az első számú versenyző szerintem a legesélyesebb, hogy hosszú távon megszorongassa a Steemit tökeit, már bocsánat a kifejezésért. A regisztráció azonnali, nincs manuális moderálás.

Viszonylag új szereplő a piacon, főleg kriptopénz témájú “tudásmegosztás” és ismeretterjesztés a profilja, az EOS blokkláncon fut, a topikok, kategóriák között is tetten érhető az eos dominanciája. Természetesen más típusú tartalom is van rajta, viszont mivel főleg kriptósok, és azon is belül eos-fanok vannak többségben, igazán jól az ezzel kapcsolatos cikkek fizetnek.

Ennek ellenére ők is rájöttek, hogy azért jelenleg ez egy eléggé réteg-piac, így éppen most nyitnak egy komoly versennyel, airdroppal egybekötött akcióval a többi kategória felé. A komolyt úgy kell érteni, hogy milliós tokenosztást csinálnak.

A spamvédelmi rendszerük elég hatékony, a cikkek először egy review szekcióba kerülnek, ahol kézi moderálás után jelennek meg a posztok. Gyorsan dolgoznak, és ténylegesen a spamot szűrik, nem a minőséget, illetve annak hiányát. A minőséget a közösség szűri, ötfokozatú értékelési rendszere van, 5 csillag a legjobb, legtöbb tokent adó szavazat, a három csillagos nem ad jutalmat, az 1 vagy 2 csillag viszont csökkenti a tárcánkban lévő mennyiséget. Szóval érdemes jó anyagot szállítani.

A trybe token az EOS platformon érhető el (tudomásom szerint jelenleg még nem kereskedhető), mivel elég komoly gárda áll a projekt mögött, én nagy jövőt jósolok nekik.

Scorum

Kifejezetten a sportra koncentráló blogplatform, amely figyelembe véve a sportújságok választékát bármely random újságosnál, nagy jövő előtt áll. Számomra ez a specializálódás hátrány, engem ugyanis nem érdekel annyira a sport, hogy írjak róla, megelégszem azzal, hogy csinálom, meg néha olvasok valamit a témában.

Magyar tartalom tudomásom szerint nincs (vagy csak én nem találtam meg), szóval helló tízmilliós piaci rés 😉

Sola

Pinterest és Instagram hibrid, azaz megtalálhatóak az egy-fotós posztok (itt card a feltöltött tartalom neve), és a hosszabb lélegzetvételű cikkek egyaránt. Egy ideig tetszhalott volt, aztán a csapat megemberelte magát, úgy látszik ők is hisznek a közelgő bull run-ban 🙂 A sol token erc-20 szabványú, ethereum tárcákba küldhető ki, coinmarketcap listázza. A meghívólinkkel tulajdonképpen nem az oldalra lehet regisztrálni, hanem a közeledő sol airdropra.

Telefonos appja is van, ha valaki jobban szereti azt, mint a desktop aktivitást.

Whaleshares

Steemit klón, arra jött létre, hogy annak – a fejlesztőcsapat által vélt – hibáit kiküszöbölje. Képet nem rakok be, ha láttad a steemit-et, akkor ezt is fel fogod ismerni 😉 Egyelőre nagyon nagy különbséget nem látok az eredetihez viszonyítva, akkor érdemes próbát tenni vele, ha early adopter szeretnél lenni, és mondjuk két év múlva bálnának számítani a felületen, ropogós dollárokkal a napi bevételek között.

A regisztrációt manuális elbírálás követi, ez egy-két napot vesz igénybe.

Minds

Facebook-szerű közösségi oldal, gyors bejegyzésekkel, blogposztokkal, fotókkal, mindennel, ami Zuckebergéknél található. A minds token az ethereum láncon fut, az oldalon 1000 megteintés jelent 1 tokent. Az Akadémián @Zgroska fórumtársunk nagy minds-er (hogyan mondják ezt?), ő többet tud, mint én.

StishIt

Vagy van öniróniájuk, vagy nem sikerült a legélesebb szemű marketingest felvenni a csapatba, amint a név-választásból láthatjátok. Steemit-klón, némileg megvariált kinézettel, erc-223 tokennel. Egyelőre egy noname tőzsdén kereskedhető csak (annyira noname, hogy nem is tudom, melyik az), viszont legalább létezik és működik. Az airdropjukra Metamask vagy Saturn segítségével lehet benevezni, én egyiket sem használom, de ha te igen, hajrá!

Amúgy ez az egyetlen oldal, amelyik jobban működik a Brave böngészővel, mint bármelyik másikkal 😀

Empowr

2007 óta működő oldal (értelemszerűen a kezdetekben nem kriptó-alapú volt), rendkívül bonyolult felépítménnyel, és első ránézésre szinte áttekinthetetlen felülettel, amely legjobban mégis a facebook-ra hasonlít. Mindenféle tartalmat megoszthatsz, a lájkok is jönnek szépen.

Az ismerősnek jelölés rendszere kicsit fura, úgynevezett bizalmi kört építesz, nem ismerősi kört. Az oldalba integrálva van hirdetési felület, online shop és bolhapiac, telekocsi szolgáltatás, meg egy csomó egyéb dolog, na, több mint 10 évük volt rá 🙂

Weku

Annyira steemit-klón, hogy még úgy is néz ki, tulajdonképpen az utolsó arculati elemig bezárólag. Viszont mivel egyszerűsített a regisztrációja (kattintasz, kész vagy), felhasználói létszámban lenyomhatja az elődöt. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyelőre minőségi kontroll nincs a felületen, egy-két csoportosulástól eltekintve, akik erőltetik a minőségi tartalmat.

Hosszú távon persze csak a rendesen elvégzett munka a kifizetődő, de jelenleg macskás fényképekkel is labdába lehet rúgni.

***

Ezeken az oldalakon kívül van több másik, elsősorban mobil eszközökre optimalizált platform. Ezek közül még egyiket sem próbáltam ki (az android-emulálással szórakozok, de nem akarja az igazságot), így csak felsorolom őket, és aki szeretne, kedvére csemegézhet! A domén-nevet vagy az app nevét írom ide, így tudjátok megtalálni.

Ono.chat

Az EOS saját közösségi oldala, értelemszerűen hatalmas hájppal. Meghívólink kell hozzá, ezt az app-letöltésnél a hozzászólások között megtalálhatjátok. Ellenben a google play áruházban kizárólag távol-keleti nyelveken elérhető változatot találtam.

Lit.live

A mithrill nevű kriptopénz mögött álló projekt, közösségi oldal, a lájkért kriptót kapsz. Van belőle angol nyelvű változat is.

Hivr – bitcoin cash social wallet

BCH alapú közösségi oldal, elsősorban titkosított csetelésre kihegyezve, valamint cikk-ajánlóval megfűszerezve. Tehát itt nem te írod a cikket, hanem előásod bárhonnan, és megmutatod a többieknek. A honorárium értelemszerűen bch.

WhatsAround

Instagram-klón. Viszont a rendszer maga is jutalmaz, ha olyan helyről töltesz fel fényképet, amely még nem szerepel az adatbázisban. Olyan, mintha a google streetview kiszervezte volna neked a melót.

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal