Home Blog Ezeket a könyveket fogom olvasni az ünnepekkor

Ezeket a könyveket fogom olvasni az ünnepekkor

0
Ezeket a könyveket fogom olvasni az ünnepekkor

Jön a tél, sőt már itt van és ilyenkor aztán ki nem lépek a házból, tehát csomó időm van olvasni – főleg az ünnepi időszakban. A következőkben leírom, hogy mi az a két könyv, amit már rég kinéztem és bekészítettem magamnak a télre. Nem egészen kriptós, kriptopénzes könyvekről lesz szó: azokkal az bajom, hogy nem túl jól öregszenek, mivel ez egy rendkívül gyorsan változó szféra.

Szóval nem csak kriptóval kelek és fekszem, van néhány másik kedvenc témám is, amiből az egyik a technológia fejlődése és annak hatása a társadalomra, a gazdaságra és végső soron ránk, emberekre. Ilyenek jönnek most.

Élet 3.0 – Embernek lenni a mesterséges intelligencia korában Max Tegmark

„Feltalátuk a tüzet, folyamatosan ügyetlenkedtünk vele, aztán feltaláltuk a tűzoltókészüléket, a tűzkijáratot, a tűzriasztót és a tűzoltóságot.”

Az MI van olyan erős buzzword mint a blokklánc és rengeteg könyv, film, sorozat vagy médium foglalkozik már a témával. Max Tegmark írása nem kíván radikálisan új elméleteket megfogalmazni, inkább csak összegzi az eddigi tudásanyagunkat és próbál a távoli jövőre vonatkozó következtetéseket levonni és releváns kérdéseket feltenni. Spekulációnak is nevezhetjük: nem lesz szó az állásainkat felváltó robotokról és más rövid- és középtávú trendről. Sokkal inkább a távoli jövőről való gondolkodáshoz szeretne hozzászólni: az MI előnyeiről és a kockázatairól és arról, hogy hogyan hathat az államokra, az igazságszolgáltatásra, a háborúkra, a társadalomra és mi jelent majd embernek lenni a távoli jövőben.

AI Superpowers: China, Silicon Valley, and the New World Order, Kai-Fu Lee

Kai-Fu Lee mesterséges intelligencia kutató és iszonyúan sikeres befektető is: ő indította el a Google Kínát, a Microsoft Research Asia-t és az Applet is az országban. Jelenleg kockázati tőkés befektetésekkel foglalkozik és íróként is aratja a babérokat. Legújabb könyvéből megtudhatjuk, mit gondol Kína és az Egyesült Államok közötti technológiai versengésről. Felvázolja, hogy hogyan használja a két ország a mesterséges intelligenciát és milyen felelősséggel jár majd a technológia felkarolása. Ad egy történelmi összefoglalót is a Szilícium-völgy és a kínai informatikai startup szcénáról is és körebe járja a kettő különbségeit. Szpojler alert: az amerikai vállalkozók letargikusak és lusták a kínaikkal való összevetésben, míg a kínaiak street smartok, sikeréhesek és könyörtelen harcosok. Ezt a könyvet várom a legjobban.

 

 

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal