Home Blog Ki ez a kripto géniusz?

Ki ez a kripto géniusz?

0
Ki ez a kripto géniusz?

Nem először jött már szembe a borítóképen látható reklám. Olyan gyakran túrom az internet bugyrait kriptopénz ügyben, hogy ha holnap abbahagynám az ipart, még egy évig biztosan csak kriptós reklámokat kapnék. Az algoritmusok gondoskodtak róla, hogy a talán szándékosan a fiatal Bill Gates vonásait magán hordó “kripto-géniusz” tekintete különösen megragadja a figyelmem.

Ellenálltam. Hónapokig nem kattintottam, hiába ígérgette nekem ez a következő Bill Gates, hogy tudja mi a következő Bitcoin.

Reggel viszont szembe jött a Motherboard egy régi cikke. Örültem, hogy kiderült, hogy nem csak engem zaklatott ez a reklám a sok tiltás és adblocker kiegészítő ellenére. A Motherboard újságírójának sikerült feltárnia az állítólagos géniusz kilétét. Nos, lehet, hogy annyira mégsem géniusz.

Emberünk James Altucher névre hallgat és a Wikipédia tanúsága szerint vállalkozó, bestseller író, kockázati tőkés és podcaster. Több mint 20 cég és vállalkozás alapítója vagy társalapítója volt, amiből 17 csődbe ment – szól a bevezető második mondata.

A New York Times is írt róla egyszer, akkor egy excentrikus motivációs gurunak írta őt le. A dotcom buborék idején futott be, milliókat költött túlméretezett házára, helikopterrel repült kaszinózni, de elmondása szerint a benne jelenlévő érzelmi űrt a pénznek nem sikerült kitöltenie.

Vagyona nagy részét elveszítette, sikertelen vállalkozásokba fektetett, de elmondása szerint egyáltalán nem bánja ezt. Megfordult a tőzsdén is, saját alapkezelőt nyitott, majd tapasztalatait összesen 16 sikeres könyben osztotta meg a nagyvilággal. Emellett saját podcastet is működtet, a James Altucher Show-t.

2016-ban kezdett mélyebben foglalkozni a Bitcoinnal. Indított egy saját hírlevél szolgáltatást is, amiben részletes piaci elemzéseket készít. Ez a kriptós hírlevele ingyenes, ugyanakkor az önfejlesztésről szóló hírlevele évi 2000 amerikai dollárba kerül és emellett még néhány hírlevelet működtet.

Megyek az utcán és az emberek felismernek emiatt a reklám miatt. Sosem ismertek fel azelőtt. – nyilatkozta a Motherboardnak Altucher.

Az orrba-szájba tolt hirdetés kapcsán Altucher elmondta,hogy  a tartalom száz százalékára kezességet vállal, de a tolakodó reklámokról nem tehet: azokkal az ügynöksége, az Agora Financial foglalkozik.

Ők reklámozzák a hírlevelemet és jobb munkát végeznek ezen a téren mint én tudnék.”

Altucher a közgazdaságról vallott provokatív nézeteivel szerzett közönséget. Szerinte az egyetem (aminek díját a tengerentúlon teljes mértékben a diákok térítik, túlnyomórészt hitelből) pénzkidobás. Ezeket a “40 alternatíva egyetem helyett” című könyvében foglalta össze. Kiszámolta azt is, hogy ha az egyetemi költségek összegét egy évente 5%-os hozamú befektetésbe fektetnék az emberek, az hosszú távon jobban megéri mint a diploma.

Az ingatlanvásárlást is átverésnek nevezte, szerinte óriási hiba, hogy az emberek a vagyonuk 50, 60 vagy 70 százalékát is képesek egy illikvid befektetésbe rakni.

Ezek alapján egyáltalán nem tűnik sikertelennek, podcastjében érdekes vendégek fordulnak meg, jók a gondolatai és a motivációs guru kifejezésről is egészen más emberek jutnak eszembe.

Szerettem volna feliratkozni a kriptós hírlevelére, hogy meggyőződjek arról, hogy nem minden tolakodó reklám átverés, de sajnos egy meglepő akadályba botlottam: egy hosszú videót kellett volna megnéznem és csak remélni tudtam, hogy a végén kapok valami kattinthatót. Tizenöt percig bírtam és minél tovább néztem annál inkább tűnt parasztvakításnak.

Ha valaki érzi magában a hitet, az menjen rajta végig és segítsen konklúziót levonni:

https://chooseyourselffinancial.com/publications/altuchers-crypto-trader/

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal