Home Blog Getonede és Poolnode Ponzi Scam befektetés

Getonede és Poolnode Ponzi Scam befektetés

0
Getonede és Poolnode Ponzi Scam befektetés

Történetemet azért itt osztom meg mert a Kripto Akadémia oldal útmutatásainak írásainak köszönhetően léptem a kripto útra itt tanultam meg Walletet nyitni (Bitwala) BTC-t hogyan kell küldeni és fogadni.

Mi a Nexo és az Inlock ezek hogyan működnek. Feleségemmel a Keybase airdrop írásuk által extra profitot szereztünk stb stb.

2019- októberében úgy döntöttem BTC-m egy részét befektetem. Szeretem a passzív jövedelmet bár rizikó mindenhol van. Nyugdíjas éveimre így építgetem a portfoliómat is osztalék részvényekkel és ETF-ekkel. Ezért kerestem lehetőséget a BTC-nek is. Úgy voltam vele kisebb mennyiséggel indulok, ha teljesít akkor növeljük a tétet

Két dolog között vacilláltam első Nexo.io kripto hitelező platform második a Getnode.io német Masternode Club (ezen belül a club. poolnode. club)

Végül is a Poolnode Club-ot választottam. Nagyon sok jót olvastam róla az alábbi facebook csoportokban

„Bitcoin / Kriptovilág segítő, hirdető és scamfigyelő csoport”

„Magyar Bitcoin és Kriptovilág hírek – Kriptobarát Klub”

„Kriptobarát”

Elég érdekes, hogy ennek a 3 csoportnak ugyan azok az adminjai, akik ezt a német céget képviselik és promózzák itthon és 80%-ban a tagok is. Ezt viszont csak később reagáltam le és vettem észre. Sokszor az információ kiveri a szemünket csak sajnos mást nézzünk és keresünk.

Lényeg a minimum befizetés 0,015 BTC volt én egyből 0,030 küldtem be.

Két lehetőség van a Poolnode-nál vagy kifizetik a BTC-t, vagy vissza forgatod bent hagyod magyarul kamatos kamat elve (tőzsdésen osztalékból osztalék fizetőt veszek)

Az ígéret a 2 napos hozam jóvá írás Bitcoinba tényleg teljesült és 2 hete meg jöttek a jóváírások a Bitwala tárcámba. Tétet növeltem még befizettem 0,020 BTC-t. Bitwala-nál ekkor még nem volt staking lehetőség sajnos csak a következő év közepétől. Háromszor nem is kértem kifizetést vissza forgattam a hozamokat na és utoljára beküldtem még 0,015 BTC-t így összesen 0,070 BTC-m kamatozót mostani árfolyamon ez kb. 3300€ ér. Egy dolog már az elejétől fura volt, aki az értékpapír elszámoláshoz hozzá szokott, hogy sok minden szerepel az egyenlegem, de a lényeg az aktuális egyenleg sosem volt ott. Láthattam mennyit fizettem be mennyit utaltak ki vagy mennyit forgattam vissza. Azt viszont, hogy milyen coinok-ba váltották a BTC-t és milyen árfolyamon és mennyit sehol sem látható. Egy idő után késtek az elszámolások meg a kifizetések pár napot ez még nem volt annyira furcsa. Kifizetés minimumot felemelték 0.0015 BTC-re. Az viszont igen, hogy a hozamok nagyon esnek ez benne van a pakliban sajnos.  Mikor a késések rendszeresek voltak akkor kezdték el reklámozni új projektjüket a Bitwin24-et „Az első blokkláncalapú Lotto, Masternod, Winchan, és Referál rendszerrel. Egyből össze is kötötték a Poolnode irodákat vele lehetet jutányos áron Bwin coinokat jegyezni kibocsátás előtt. Abszolút nem érdekelt nem foglalkoztam vele.

Igen ám csak közben jobban utána olvastam ennek a klubnak levert a víz mikor a turstpilot-on elolvastam a negatív kommenteket németül. Jött a fekete leves írták jönnek a hozamok csak olyan szintű tőkeveszteség van, hogy az nem fedezi a veszteséget 1 BTC-nél volt, aki 0,30 BTC-t vesztett el. A Masternode fizettetett hirdetésekkel reklámozta magát (Alexander WeipprechtKrypto Magazin). Ezeket meg is találtam. Sok ilyen reklamáció volt ekkor már a BTC nyaldosta a 30000€ határt. Írtam a support-nak kértem egy Poolwertberechnung-ot (aktuális Pool elszámolás). Jött a nyájas mázas e-mail egyhét múlva miért is ér kevesebbet a befektetésem sajnos a BTC dominancia a hibás, de ha BTC árfolyama csökkeni fog akkor nyereséges is lehet a dolog. Rákérdeztem, hogy mégis milyen coinokba váltották át a BTC-ket milyen Node-kat futtatnak hiszen lassan féléve bika van a kriptopiacon (XLM-em 0,0861-ról 0.5278 emelkedett ekkor feléből Nexo tokent vettem) Erre a kérdésre megtagadták a választ titkos nem mondhatják meg. Ez viszont vicces válasz volt mert az oldalukon a mai napig fent van milyen Coinok vannak a választékban amennyiben tényleg vannak.

A BTC-t 1:1 ben váltják át coinok-ba és a hozamokat úgy fizetik ki BTC-be, hogy a coinokat mindig BTC ellen váltják át. Ez viszont ilyen BTC dominancia mellet csak egyet jelent egyre kevesebb a hozam mert drágul a BTC. Egyre kevesebb BTC mennyiség lesz kifizetve hozamba. Vajon 80-90ezer € árfolyamon akkor mennyi lesz a hozam?

Szóval ennyi maradt belőle:

Zunächst findest du hier deine bisherige Bilanz, Stand [03.02.2021]:

Poolwert aktuell: (Gesamt inkl. Re-Invest)                       0,02841714 BTC (Momentaufnahme)

Poolwert auszahlbar: (Haltefrist erreicht) ez a Kifizethető összeg: 0,02052353 BTC ennyi maradt.                                            

Poolwert auszahlbar: (Haltefrist erreicht o. Erst-Invest)  0,00877672 BTC

Ausbezahlte Erträge inkl. Re.Invest:                                     0,01733706 BTC

Beírtam a magyar Getnode Facebook csoportba, hogy gyerekek ez így nem kóser. Páran értetlenkedtek a beszervezők természetesen, akik 8% jutalmat kaptak azt mondták azt kell nézni mennyi a hozam mert az átváltva BTC-be milyen sok. Igencsak annyira leestek a hozamok, hogy elérjék a kifizetési minimumot 6-8 hétre tolódtak a kiutalt Bitcoinok. Szóval, ha a Nexo-ra bízom a pénzem (ügyfelük lettem XLM, TRX, BTC portfolióm itt kamatozik) a kezdetek óta maradék BTC fix 6-8% kamattal gyarapodott volna amennyiben csak egy egyszerű nagymama holder maradok akkor is jobban jártam volna.

Nos én így jártam nem voltam figyelmes hová tettem a pénzemet Az alábbi hibákat véttetem keveset nyomoztam a cég után. Nem elemeztem kerestem elég információt.

Nem zavart a jutalékos rendszer (soha senkinek nem ajánlottam nem is fogom sem mást) Nem kérdeztem meg profi kripto-ban járatos hozzáértőket vagy oldalakt. Ez pech ezt visszacsinálni nem lehet. Remélem történetem megosztásával segítettem valakiknek.

Update!

Közben megérkezett a Kriptobarát válasza szóval én nyereséges vagyok mert az összes BTC amit vissza kaptam + hozamok (0.0373 BTC) ez több mint a 0,070BTC! Érdekes ez a Scam matematika!

A cikk szerzője befizetett 0.03 BTC-t + 0.02 BTC-t 2019 novemberében és decemberében (kb. 6500 eurós árfolyamon). Ez kb. 325 euró volt. Majd további 0,015 BTC-t 2020.07-én (kb. 9000 eurós árfolyamon, ami kb. 135 euró. 

Összesen befizetett: 325 + 135 euró = 460 euró. 

Kiutalva megkapott: 0,02 BTC-t, ami 960 euró! 

Nyereség: kb. +500 euró (!!!)

Na de az elvesztett BTC értéke az nem számít bele szerinte!

Szerintem így lenne korrekt.

A tény 0,07BTC-0,0373BTC=0,0327BTC mínusz . Másik tény hogy 0,07 BTC mindig több mint 0,0373 BTC ez kb 1500-1600€ veszteség.  Ha  BTC-ben számolnak el befizetés kifizetés között van egy kis különbség.  Mai is tanultam valamit a kevesebb BTC az többet ér !

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal