Bitcoin Green( BITG ) $0.20

Forgalomban lévő mennyiség 8,471,663
Algoritmus
Konszenzus PoS
Árfolyam

Árfolyam

2018 márciusában indult útnak ez a kriptopénz, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy “megmentse” a Bitcoint. Hitvallásuk szerint ugyanis a Bitcoin az exponenciálisan növekvő számítási szükségletei miatt egyre ártalmasabb a környezetre, és nem is fenntartható. Túl költségessé válik a kitermelése, és nevetségesen sok elektromos áram veszik kárba.

A Bitcoin Green Proof of Stake alapon működik Proof of Work helyett, azaz nem számítógéppel “bányászunk”, hanem az alapján jutalmazza a rendszer a résztvevőket, hogy ki mennyi érmét tart a tárcájában. Természetesen a wallet alkalmazást folyamatosan futtatni kell ahhoz, hogy a reward-ban részesüljünk, hiszen minimális számítási kapacitásra ennek a hálózatnak is szüksége van; de ez tényleg a töredéke egy klasszikus PoW hálózaténak.

A Bitcoin Green maximális supplyja 21 millió érme, éppen mint az eredeti BTC esetében, ebből jelenleg 4,2 millió került  kibányászásra, kiosztásra. A beágyazottsága a projekt jelenlegi méreteihez képest elég erős, elérhető már a Cryptopián, a CryptoBridge-n, és a CoinExchange-n is. Továbbá már listázásra került a CoinMarketCap-en is, ami nem filléres tétel, azaz a fejlesztők komolyan gondolják, és hosszú távon terveznek, nem egy ICO exitscam az üzleti modelljük alapja.

 • 8/10
  Hosszútávú befektetésre ajánlott - 8/10
 • 1/10
  Ismertség és elterjedtség - 1/10
 • 5/10
  Fejlesztők és technológia - 5/10
 • 8/10
  Közösség - 8/10
 • 8/10
  Tárcák minősége - 8/10
6/10
Sending
User Review
8/10 (1 szavazat)

Linkek

jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel