Ethereum Classic( ETC ) $27.26

Piaci részesedés $3,996,184,379
Napi forgalom $98,029,749
Forgalomban lévő mennyiség 146,607,395
Algoritmus Ethash
Konszenzus PoW
Árfolyam

Árfolyam

Az Ethereum Classic (ETC) egy hardfork következtében keletkezett 2016 derekán. Pontosabb volna azonban úgy fogalmazni, hogy a mindenki által jól ismert Ethereum keletkezett így, ugyanis a Classic tekinthető az eredeti, változatlan blokkláncnak.

Egy okosszerződésben talált sebezhetőséggel egy hacker elképesztő mennyiségű Ethereum alapú tokent csempészett át magához, és az ETH fejlesztői semmilyen más megoldást nem láttak, csak azt, hogy egy beavatkozás során jutassák vissza a pénzt a valódi gazdáihoz. Azonban a közösség egy jelentős hányada úgy érvelt, hogy a blokkláncnak szentnek kell lennie, és tilos átírni, hiszen a decentralizáltásg és a blokklánc sérthetetlensége az alapgondolatai az egész kriptovalutának. Ha ez borul, akkor minden borul.

Így hát a hálózat egy része visszautasította a forkot, és azóta is az eredeti blokkláncot fűzik tovább. Azaz szignifikáns alapvető eltérés nincsen a két kriptovaluta között.

Befektetési szempontból általában ajánlani szokták. Feltételezhetően, sokak, akik úgy érzik, hogy lecsúsztak az ETH sikeréről, azt gondolják, hogy ETC-be fektetve még szép haszonra tehetnek szert. Egyéb különlegessége nincsen, de ez is épp elegendő lehet ahhoz, hogy a piacon kényelmes helye legyen, éppen úgy, ahogy a Litecoin is kényelmesen elúszik már majdnem egy évtizede a Bitcoin farvizén.

Linkek