Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek

 

1. Általános tudnivalók

A kriptoakademia.com (továbbiakban “Kripto Akadémia”, “Oldal”, “mi”) küldetése, hogy otthont teremtsen a magyar kripto közösség számára. Naprakész tájékoztatást nyújtson, közérthető módon mutassa be a kriptopénzek használatát és technológiai hátterét.

Jelen felhasználási feltételek azt szabályozzák, hogy milyen feltételek mentén használhatod a Kripto Akadémia oldalát. Az Oldal használatával, annak szolgáltatásainak igénybevételével egyidejűleg automatikusan kijelented, hogy jelen felhasználási feltételeket elfogadtad. Jelen megállapodás minden látogatóra, felhasználóra és egyéb személyre vonatkozik, aki bármilyen módon használja az Oldalt vagy annak valamely szolgáltatását függetlenül attól, hogy az oldal regisztrált tagja-e vagy sem.

2. Adatvédelem

Felhasználóink személyes adataival külön adatvédelmi nyilatkozatunk foglalkozik. Személyes adataid védelme rendkívül fontos számunkra, ezért minden szükséges lépést megteszünk, hogy az Oldal használata közben gyűjtött, tárolt, felhasznált adatokat biztonságosan kezeljük.

3. Jogi nyilatkozat

Az Oldalon található tartalmak a szerzők magánvéleményét tükrözik és semmilyen formában nem valósítanak meg befektetési elemzést és befektetési tanácsadást. Az Oldal tartalmai tájékoztató céllal készülnek, és befektetési ajánlást nem tartalmaznak. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre az Oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódj részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultálj személyes befektetési tanácsadóval!

Az előbb írtakra tekintettel az Oldal üzemeltetője, szerkesztői, készítői, szerzői, felhasználói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.

4. Felhasználók által generált tartalom

Tekintettel arra, hogy a Kripto Akadémia egy közösségi portál, a felhasználók számtalan tartalmat hoznak létre az oldal különböző szolgáltatásain keresztül, mely tartalmakért a Kripto Akadémia nem tud felelősséget vállalni. A Kripto Akadémián megjelenő vélemények a szerzők sajátja, és semmilyen módon nem tükrözik a Kripto Akadémia hivatalos álláspontját, nézeteit.

Felhasználók által generált tartalom jöhet létre többek között az oldal alábbi szolgáltatásain keresztül: cikkek, fórum, blog, videók

Felhasználóként elfogadod, hogy a felhasználók által generált tartalmon alapuló szolgáltatásainkon (oldalainkon) megjelenő összes vélemény, beszámoló, tapasztalat, felhívás, tanács, zene, hanganyag, szöveg, videó, képanyag (beleértve a linkelt, vagy URL-el másképp kapcsolódót is), vagy bármilyen egyéb tartalom ami a felhasználók által került létrehozásra kizárólag azon személyek vagy szervezetek felelőssége, akik azt az oldalra feltöltötték. Egyúttal elfogadod, hogy a Kripto Akadémiának nem áll módjában ellenőrizni ezen tartalmakat, következésképp a Kripto Akadémia semminemű felelősséget nem vállal általad, felhasználók által, vagy harmadik fél által feltöltött tartalmak részéért vagy egészéért. A tartalmak feltöltésének előfeltétele, hogy kijelentsd és garantáld, hogy az általad feltöltött tartalom jogainak tulajdonosa te vagy, vagy azt előzetesen megszerezted az illetékes személytől annak továbbítására és sokszorosítására. Amennyiben az általad feltöltött tartalmak vonatkozásában a Kripto Akadémia oldalát felelősségre vonnák, úgy kijelented, hogy a Kripto Akadémia a felelősséget rád háríthatja az előbb részletezett okok miatt.

A fentieken túl azt is kijelented, hogy korlátlan jogokkal ruházod fel a Kripto Akadémiát világszerte az általad feltöltött tartalmak terjesztésére, publikus bemutatására, törlésére, másolására, publikálására, szerkesztésére, valamint mindennemű felhasználásra. Kijelented, hogy ezen tartalmak után sem te, sem harmadik fél nem élhet kártérítési igénnyel, jelenjen meg az a Kripto Akadémián vagy annak bármely partneroldalán. Elfogadod, hogy ezek a jogok a weboldal illetve a szolgáltatás igénybevételével, vagy regisztrációd megszűntével is érvényben maradnak. Elfogadod továbbá azt is, hogy a Kripto Akadémiának korlátlan joga van arra, hogy az általad feltöltött tartalom részéhez vagy egészéhez megtagadja a hozzáférésed. Elfogadod, hogy az általad feltöltött tartalom automatikusan a Kripto Akadémia tulajdonába kerül. Elfogadod azt is, hogy a Kripto Akadémia megtagadhatja bármely kérésedet az általad előállított tartalmak módosítására, törlésére vagy szerkesztésére vonatkozóan. Elfogadod továbbá, hogy a Kripto Akadémia az általad létrehozott tartalmat – akár indoklás vagy külön megjelölés nélkül is – módosíthatja, szerkesztheti, törölheti. Elfogadod, hogy az ilyen jellegű szerkesztés, módosítás vagy törlés kapcsán kifogással nem élsz.

Elfogadod, hogy csak és kizárólag te vagy a felelős a többi Kripto Akadémiás felhasználóval való valós vagy virtuális érintkezésedért. A Kripto Akadémia a többi felhasználóval való érintkezésedből eredő káresetekért semmilyen felelősséget nem vállal. A Kripto Akadémia oldalán üzemelő szolgáltatásokban a felhasználók egymás közötti tranzakcióiért kizárólag az abban részt vevő felek a felelősek.
Fenntartjuk a jogot, de nem kötelességünk, hogy ellenőrizzük a felhasználók közt zajló vitákat, vitatható eseteket és a Kripto Akadémián keresztül elérhető kommunikációs csatornákat szükség esetén monitoráljuk.

A Kripto Akadémia nem vonható felelősségre sem tartalmad publikálásáért, sem azzal való visszaélésekért. Megértetted és elfogadod, hogy találkozhatsz pontatlan, sértő, helytelen, vitatható tartalmakkal, és elfogadod, hogy a Kripto Akadémia nem felelős semmilyen téged érő káresetért, melyet a fent említett tartalmak okoznak.

Megértetted és elfogadod, hogy bárminemű adatvesztés, adatok sérülése, mely tartalmak küldése, feltöltése, letöltése, posztolása, streamelése, megjelenítése és egyéb tevékenységek közben lép fel, kizárólag a te felelősséged.

Felhasználóként elfogadod a fórumszabályzatot.

5. Tulajdonjogok

Minden tartalom, melyet a Kripto Akadémia az Oldalon publikál (a felhasználók által feltöltött tartalmakat is beleértve), beleértve a képeket, fotókat, grafikákat, animációkat, videókat, hanganyagot, videóanyagot és szöveget (“Oldal Tartalom”) a Kripto Akadémia tulajdonát képezik. Az Oldal tartalmának egészének vagy részének másolása, módosítása, publikálása – főképp annak kereskedelmi vagy reklám célokra történő felhasználása – csak a Kripto Akadémia előzetes írásos engedélyével történhet. Elfogadod, hogy az Oldal és a szolgáltatás használata során nem szerzel semmilyen tulajdonjogot az oldal tartalmát tekintve.

6. A szolgáltatás igénybevételének feltételei

Nem használhatod szolgáltatásainkat, amennyiben olyan országban laksz vagy tartózkodsz, melynek törvényei alapján nem veheted igénybe szolgáltatásainkat. Tekintettel arra, hogy a Kripto Akadémia oldalának nincs lehetősége a fenti feltételek ellenőrzésére, így a használatért te vagy a felelős.

7. Résztvevői magatartás

Egyedül te vagy felelős az általad feltöltött tartalomért. Az általad feltöltött tartalmakért minden következményt kizárólag te viselsz.
A Kripto Akadémia fenntartja a jogot, hogy ideiglenesen vagy akár véglegesen eltiltsa az alábbi feltételeket megsértő vagy a szolgáltatással egyéb módon visszaélő felhasználókat, illetve hogy eltávolítsa a kifogásolt tartalmat az Oldalról. A Kripto Akadémia fenntartja a jogot, hogy ilyen esetben akár a felhasználói fiók törlésén túl a felhasználó IP címét vagy akár MAC címét is letiltsa.

Kijelented, hogy elfogadod, hogy nem használod a szolgáltatást a következőkre:

 • Reklámok megjelenítése, lánclevelek küldése.
 • Olyan tartalom feltöltése a Kripto Akadémia weboldalra, ami egy harmadik fél szerzői jogát, vagy intellektuális tulajdonának jogát sérti.
 • A többi felhasználó számára nyílt vagy privát üzenetek küldése üzleti ajánlatokról a Kripto Akadémia engedélye nélkül.
 • Olyan tevékenységek folytatása, melyek megsértik mások személyiségi- vagy tulajdonjogait.
 • Jogosulatlan hozzáférés megszerzése, és/vagy annak szándéka a Kripto Akadémia szolgáltatásaihoz, adataihoz, hálózatához és egyéb rendszereihez.
 • A Kripto Akadémia weboldalának működésének hátráltatása.
 • Olyan Tartalmak feltöltése a Kripto Akadémia weboldalra, melyek olyan szoftvereket, programkódokat, vírusokat tartalmaznak, amik ártalmasak, kártékonyak lehetnek a Kripto Akadémia szoftvereire és hardvereire nézve, illetve korlátozzák azok működését.
 • A többi felhasználó rágalmazása, zaklatása.
 • Olyan tartalmak feltöltése, posztolása, emailezése, küldése, vagy bárminemű nyilvánosságra hozatala, ami törvénytelen, káros, fenyegető, gyalázkodó, zaklató, vulgáris, obszcén, rágalmazó, személyiségi jogokat sértő, gyűlölködő, rasszista, illetve etnikai alapokon kifogásolható vagy a közösség számára egyéb módon sértő.
 • A Kripto Akadémia szolgáltatásainak pornográf, erkölcstelen, becstelen és illegális célokra történő használata. Tilos bármilyen alkotmányellenes, radikális, tiltott csoportok anyagait terjeszteni. Amennyiben te, vagy egy harmadik fél, aki engedélyeddel használta a szolgáltatást nem veszi figyelembe ezen megállapodást, a szolgáltatásból való azonnali kizárásodhoz vezethet. A Kripto Akadémia fenntartja a jogot, hogy kártérítési igénnyel lépjen fel a megállapodást megsértő ellen.

8. Védjegyek, logók védelme

A “Kripto Akadémia” védjegyek és logók kizárólag a Kripto Akadémia tulajdonát képezik és azok felhasználása a Kripto Akadémia engedélye nélkül szigorúan tilos!

9. Linkek más oldalakra

A Kripto Akadémia tartalmazhat linkeket és hivatkozásokat más weboldalakra, melyeket az oldal szerkesztői vagy felhasználói tesznek közé az Oldalon és melyek időközönként változhatnak. Ezen linkek meglátogatása kizárólag a te felelősséged, így a Kripto Akadémia nem vállal semmilyen felelőséget az Oldalon található linkek meglátogatásából és az ott található szolgáltatások használatából eredő károkért.
A Kripto Akadémia nem felelős sem az ezeken az oldalakon található információkért, sem az oldalt felhasználó látogatók képességéért az oldal használatát illetően. Ezúton elfogadod, hogy nem tartozunk felelősséggel egy harmadik fél weboldalának meglátogatásával kapcsolatos következményekért.

10. Kockázatok

A kriptopénzek birtoklása, kereskedelme és a kapcsolódó szolgáltatások használata jelentős kockázatokat hordoz. A kockázatokról és azok kezeléséről további tájékoztatás itt található.
A tőkeáttételes CFD kereskedés szignifikáns kockázatokat hordoz a tőkéd elvesztésére vonatkozóan.

11. Felelősség korlátozása

Az Oldal használatával automatikusan kijelented, hogy a Kripto Akadémia nem felelős semmilyen téged ért káresetről, amely abból adódhat – akár közvetlen akár közvetetten – hogy a Kripto Akadémia oldalát használtad, még abban az esetben sem, ha a Kripto Akadémia esetleg előre tudott volna ilyen kockázati tényezőkről.

A Kripto Akadémia jelentős figyelmet fordít arra, hogy az Oldalon megjelenő tartalmak pontosak és helyesek legyenek. Ennek ellenére, nem tudjuk garantálni, hogy ezen információk minden alkalommal hibátlanok vagy naprakészek.Továbbá nem vagyunk felelősek a számunkra harmadik féltől származó, általunk továbbított információkért sem, sem a közted és a harmadik fél közti kapcsolatért, melyet kifejezetten tudomásul veszel.

A Kripto Akadémia nem vállal felelősséget az oldalon bemutatott szolgáltatások vagy termékek helyességéért, továbbá az általa promótált partnerek bemutatóiban szereplő adatok helyességéért sem. A Kripto Akadémia nem vállal felelősséget az Oldalon megjelenő hibákért, valamint fenntartja a jogot szolgáltatásainak (annak leírásának, részleteinek) módosítására. Elfogadod, hogy az Oldalt és a szolgáltatást ezen állapotában biztosítjuk számodra, esetleges hibáival együtt, mindennemű garancia nélkül. A Kripto Akadémia nem tudja garantálni, hogy az Oldalon lévő tartalmak vagy adatok pontosak, naprakészek, illetve megbízhatóak, sem azt, hogy a szolgáltatás megszakítás nélkül, biztonságosan, hibamentesen, kihagyások nélkül biztosításra kerüljön a felhasználók részére.

A Kripto Akadémia oldalán promótált exkluzív promóciók kizárólag azon felhasználók részére elérhetőek, akik az adott partnernél a Kripto Akadémia oldalán keresztül hoztak létre regisztrációt. Az ilyen jellegű exkluzív promóciók teljesítéséért kizárólag az adott partner a felelős, a Kripto Akadémia a meghirdetett exkluzív promóciók esetleges ki nem fizetéséért nem felelős és nem kérhető számon.

12. Feltételek megszegése

Amennyiben jelen felhasználási feltételek megszegéséről szerzel tudomást, kérjük jelezd nekünk e-mail-ben az info@kriptoakademia.com levélcímen.

13. A Mikron hűségrendszer és mikron tokenek használatára vonatkozó felhasználói irányelvek

A Kripto Akadémia a Mikron hűségrendszert használja a közösség építésének céljából. Ennek értelmében automatikus mikron jutalomban részesül mindenki, aki:

 •        hozzászólást ír egy cikkhez, blog bejegyzéshez vagy fórumhoz (1 mikron)
 •         megoszt egy cikket a beépített Facebook megosztás gombbal (1 mikron)
 •         értékeli a cikket (0,5 mikron)
 •         blogbejegyzést ír (5 mikron)

Ezt illetően kétféle korlátozás van érvényben:

 • A cikk értékelések és megosztások jutalmazásában 24 órás korlátozás van érvényben: a két aktivitásért legfeljebb ötször-ötször jutalmaz mikronnal a Kripto Akadémia.A számláló az utolsó aktivitástól mért elmúlt 24 óra időszakát veszi alapul.
 • 24 óra alatt legfeljebb 50 mikron gyűjthető, beleértve az összes tevékenységet

Amennyiben bárki a közösségépítés irányelveivel vagy az általános felhasználási feltételekben foglalt elvekkel ellentétesen használja a Kripto Akadémia hűségrendszerét, az oldalnak jogában áll a felhasználó mikron egyenlegéhez való hozzáférést és az utalási lehetőségeket korlátozni vagy teljes egészében megvonni.

Az irányelvekkel ellentétes minden automatizált, mikron gyűjtése céljából indított mechanizmus, script vagy bot használata.

Az irányelvekkel szintén ellentétes minden spam jellegű, üres, egy- vagy párszavas komment írása – kifejezetten mikron szerzése céljából. A Kripto Akadémia szerkesztői és moderátorai ezekről a kommentekről a legjobb belátásuk szerint döntenek és törlik vagy meghagyják azokat.

Ha a felhasználó szerint igazságtalanul törölték vagy rejtették el a kommentjét vagy blogbejegyzését, az info@kriptoakademia.com címen kérheti a felülvizsgálatot.

A különböző szerver- vagy fórumok kimaradása miatti ki nem osztott mikron mennyiséget a Kripto Akadémia visszamenőlegesen nem tudja pótolni.

A Mikron hűségrendszerének vagy hálózatának hibájából adódó mikron veszteségekért, meghiúsult mikron tranzakciókért, mikron lopásért, szoftveres vagy virtuális egyenleg feltörésért a Kripto Akadémia semmilyen felelősséget nem vállal. Továbbá nem áll módjában kártalanítani a mikron veszteséget szenvedett felhasználót.

14. A felhasználási feltételek frissítése

A Kripto Akadémia fenntartja magának a jogot, hogy a felhasználási feltételeket egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. A változtatásokról a felhasználókat értesíti. Amennyiben nem értesz egyet a módosított felhasználási feltételekkel, haladéktalanul fejezd be az Oldal használatát. Amennyiben az Oldalt a továbbiakban is használod, azzal automatikusan kijelented, hogy a módosított felhasználói feltételeket elfogadod.

Utoljára frissítve: 2019. március 21-én.