Karácsony – Mikulás -Kriptó

Megosztom

Biztos mindenki játszott már asszociációs játékot, hogy mi jut róla eszedbe, és aztán arról mi jut az eszedbe. Egy lánc épül fel belőle.

Itt a Karácsony, az embernek szabadon járnak a gondolatai. Tegnap hallgattam meg a Kriptoakadémia  meetupját ami az adózásról szólt, (https://www.youtube.com/watch?v=m1k9cRxwo7w) 
Nagyon jó volt, bár a szakadozás kicsit rontott az élményen, de a lényeg benne volt.
A kriptó az kriptó, nyomot hagysz a blokkláncon, amin kerestül tudják követni a pénzmozgást. És onnantól csak pár lépés és lebusz.

És ki a leghíresebb ember akit pénz útjának lekövetésével buktattak le?

Pontosan Szent Miklós azaz a Mikulás  

A legenda szerint Miklós püspök az éj leple alatt pénzt adományozott egy háromlányos apának, hogy ki tudja házasítani sorban a lányait. Minden jó is alakult, senki sem tudta ki a titokzatos jótevő,  amíg az egyik idegenföldről érkezett aranyérme meg nem fordul a helyi pénzváltónál. Aki felismerte az érmét, amit ő adományozott a püsköknek. Innen már gyerekjáték volt kideríteni ki volt az isteni segítség jobbkeze.

Szóval nem ismerős ez nekünk kriptósonak valahonnan?

Megjegyzés: ha valaki hithű katolikus és szentet keres a kriptopénznek, ajánlom figyelmébe Szent Miklóst. Szerintem nagy megtiszteltetés lenne egy ilyen szent az iparágnak.

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel