A Google is betiltotta a kripto-hirdetéseket

spot_img

Miután az FBI nyomására a Facebook behódolt, és száműzték a kriptovalutákat a hirdetési felületükről, most a kezdeti ellenállás után a Google is letérdelt a nyomásnak.

A döntést elsősorban az ICO-k robbanásszerű növekedésével magyarázták, és azzal, hogy ezek túlnyomó többsége megtévesztés, csalás, vagy egyszerűen felkészületlen emberek próbálkozásai tőkebevonásra. Nagyon veszélyes befeketetések egy szabályozatlan piacon.

Ugyanakkor a tiltás nem kizárólag az ICO-kra vonatkozik, hanem bármilyen kriptopénzekkel kapcsolatos tematikára; ami érthetetlen és drákói szigor. Ráadásul nem olyan rég még a Google így nyilatkozott az FBI igényeivel kapcsolatban:

„Már most is aktívan fellépünk és tiltunk minden félrevezető reklámot, legyen szó bármilyen témáról.”

Most mégis megváltozott a véleményük. Valószinűsíthető, hogy az FBI nyomásgyakorlása nem pusztán néhány telefonhívásban merült ki. A Facebook az előző hónapban tiltotta be a kriptovaluták reklámozását, most pedig a világ másik vezető vállalata is követte. A jelek szerint hogyha valamit nagyon szeretne a kormány, azt még az Európánál töbször libertariánusabb Egyesült Államokban is eléri.

Az új szabályzat 2018 júniusától lép érvénybe, és ezen a linken olvasható eredetiben.

A szerző magánvéleménye, hogy a japán tőzsdeműveletek, a koreai tiltások majd feloldások állandó váltakozása, a kínai offenzíva, a Facebook, majd a Google döntése, valamint a januári és februári vérengzések kristálytisztán mutatják, hogy valahol, valaki úgy döntött, hogy 2018 lesz ennek a kis „pénzügyi rebelliónak” a lezárása. De a digitális kriptografikus valuta nem egy olyan fogalom, amit vissza lehet gyömöszölni Pandora szelencéjébe. Ebből a technológiából nincsen visszaút, és legfeljebb lassítani tudják a régi hatalmak a folyamatot, megállítani már nem. Kénytelenek lesznek hozzászokni a gondolathoz, hogy se nem láthatnak, se nem nyúlhatnak bele többé mások zsebébe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img