Sikeres 51%-os támadás a Bitcoin Gold hálózaton

spot_img

Az 51%-os támadások elmélete azóta mozgatja az emberek fantáziáját, amióta csak a Bitcoin megszületett, de néhány marginális tokenen kívül mindez soha nem valósulhatott meg eddig. Legfőbb oka ennek, hogy egy kriptó hálózatának teljes Hash számítási kapacitása mindig exponenciálisan emelkedik a bejelentés pillanatától, és hamar eléri azt a szintet, hogy egy-egy individuum vagy csoport már nem volna képes ekkora erőt csoportosítani.

De most egy ismeretlen személy megfigyelte a kriptók középmezőnyét, és azt találta, hogy a BTG-t bányászók száma jelentősen lecsökkent, illetve a bérbe vehető hash power ára is csökkent. Ő pedig sikerrel egyesített rengeteg forrásból bérelt kapacitással akkora erőt, ami elérte az 51%-ot.

Az esemény május 18-án történt, amikor is a tranzakciókat egyszerűen visszafordította az azonosítatlan személy, és kiutalta magának az akkor épp mozgósítható 388 ezer Bitcoin Goldot. Ami 45 dollárral számolva nem is rossz sikerdíj. Bár azt nem tudhatjuk, hogy az akció előkészületeinek mekkora lehetett a költsége.

A Bitcoin Gold managere elmondása szerint összesen 22 blokk összes tranzakcióját bolygatta meg a “merénylő”, mielőtt cselekedni tudtak. Sajnos arról nincs információnk, hogy végül hogyan állították meg. Vagy hogy hogyan tudnak ők, vagy akár más kriptó védekezni ez ellen a módszer ellen, amíg nem elég nagyok…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img