Sikeres 51%-os támadás a Bitcoin Gold hálózaton

Megosztom

Az 51%-os támadások elmélete azóta mozgatja az emberek fantáziáját, amióta csak a Bitcoin megszületett, de néhány marginális tokenen kívül mindez soha nem valósulhatott meg eddig. Legfőbb oka ennek, hogy egy kriptó hálózatának teljes Hash számítási kapacitása mindig exponenciálisan emelkedik a bejelentés pillanatától, és hamar eléri azt a szintet, hogy egy-egy individuum vagy csoport már nem volna képes ekkora erőt csoportosítani.

De most egy ismeretlen személy megfigyelte a kriptók középmezőnyét, és azt találta, hogy a BTG-t bányászók száma jelentősen lecsökkent, illetve a bérbe vehető hash power ára is csökkent. Ő pedig sikerrel egyesített rengeteg forrásból bérelt kapacitással akkora erőt, ami elérte az 51%-ot.

Az esemény május 18-án történt, amikor is a tranzakciókat egyszerűen visszafordította az azonosítatlan személy, és kiutalta magának az akkor épp mozgósítható 388 ezer Bitcoin Goldot. Ami 45 dollárral számolva nem is rossz sikerdíj. Bár azt nem tudhatjuk, hogy az akció előkészületeinek mekkora lehetett a költsége.

A Bitcoin Gold managere elmondása szerint összesen 22 blokk összes tranzakcióját bolygatta meg a “merénylő”, mielőtt cselekedni tudtak. Sajnos arról nincs információnk, hogy végül hogyan állították meg. Vagy hogy hogyan tudnak ők, vagy akár más kriptó védekezni ez ellen a módszer ellen, amíg nem elég nagyok…

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel