Dogecoin az élen!

spot_img

A leghíresebb vicc-coin vezeti a tabellákat, közel húsz százalékot erősödött, majd minimális korrekció után jelenleg is tartja magát +17%-on 24 órás távlatban. A robbanás oka a Robinhood bejelentése, hogy listázza mostantól a kutyás kriptopénzt.

A Robinhood üzleti modellje szerint nem von le százalékot az adás-vételek alapján, hanem a rendelkezésére álló tőkét befektetve, a kamatokból és margin tradingből szerzi bevételeit. Indulásukkor csak az Ethereumot a Bitcoint listázták, ezekhez csatlakozott múlthéten a Bitcoin Cash és a Litecoin, tegnap pedig, nos, a Doge…

A Robinhood még kicsi, de dinamikusan fejlődő platform, és feltételezhetően a közeljövőben még jó pár kriptót fognak felvenni a kínálatukba. Újszerű üzleti modelljük sokak számára lehet vonzó.

A Dogecoin eredetileg egy viccnek indult, az első kriptó aranyláz idejében, kiparodizálva számtalan olyan altcoint, melyek akkoriban indultak, és már a már mind nyomtalanul eltűntek. A Doge viszont maradt, és a decemberi csúcs idejében 2 milliárd dolláros kapitalizációval rendelkezett. Valószínűleg most már pusztán megszokásból is, de velünk fog maradni, és mint látható, progresszió is zajlik néha az érme tájékán. Bővebben a DOGE-ról az adatlapján olvashattok:

Dogecoin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img