Egy okos szerződés többtízezer Ethereumot fal fel

spot_img

Moonbaby már írt pár napja egy bejegyzést a FOMO3D nevű teljesen tébolyult játékról, de nem merült el a részletekben.

FOMO3D: 19 000 ETH a piramisjáték nyertesének

Én elkezdtem tanulmányozni a rendszert, és egyszerűen sokkolva vagyok. Nagyon-nagyon nagy esély van rá, hogy az a jelenleg közel 22.000 Ethereum, ami már összegyűlt, soha nem fog újra forgalomba kerülni. És ez az összeg folyamatosan csak nő.

A játék lényege nagyon egyszerű; az az ember nyeri meg a folyamatosan hízó jackpotot, aki az utolsó sorsjegyet veszi meg. Az utolsót úgy kell érteni, hogy egy számláló 24 óráról számlál visszafelé, és minden vásárlás 30 másodperccel állítja vissza az időzítőt.

Nos jelentem, a játék már jó ideje megy, de az időzítő még mindig 23:5X-en áll, hiszen senki nem akar lemaradni erről a “nagyszerű” lehetőségről. Arra ugyan nincs racionális magyarázatom, hogy miért nem várják meg, míg letelik a 24 óra, ahhoz, hogy vegyenek egy jegyet, legalább minimális esélyt adva maguknak; de nem várják meg. Folyamatosan veszi mindenki ész nélkül a jegyeket, és feltehetőleg soha nem fogja az az óra elérni a 00:00-át.

Ugyan egyesek szerint később majd csökkenhet a játék népszerűsége, és akkor egyszer majd eljön a pillanat, amikor valaki nyerhet, de én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Az idő elteltével ugyanis a nyeremény csak egyre magasabb, irracionális mértékűre fog nőni, emiatt pedig egyszerűen kizárt, hogy ne üljenek legalább néhányan a monitorok előtt folyamatosan. Valószínüleg külön botokat is le fognak fejleszteni egyesek, amik figyelik azt az átkozott időzítőt. Az összeg pedig csak nő és nő és nő. A beleöntött Ethereum pedig soha nem fog már felszabadulni.

És ugyan igaz az, hogy az ETH-nak nincs total supply-ja, tehát elvileg nem fogy el, de hogyha már szignifikáns részét elnyelte ez a fekete lyuk, akkor mindenki el fogja dobni, mint a rossz lapokat szokás.

Nem tudom, hol lehet ennek a vége, de az biztos, hogy jelenleg exponenciális a növekedés, és pusztán a logikája alapján is nagyon veszélyes. A logikája alapján, ami azt a kérdést teszi fel: A tömegpszichózisba került ember racionalitása, vagy a kapzsisága nagyobb? És erre a kérdésre mind tudjuk a választ.

Szóval éljen, nyitva Pandora Szelencéje, és előlépett belőle a FOMO3D, Világok pusztítója.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img