Váratlan: Buterin Bitcoin Cash-el szeretne fizetni a boltokban

Megosztom

A Cryptodaily számolt be róla, hogy Vitalik Buterin, az Ethereum ikonikus kulcsfigurája szűk körű előadást tartott a Berkeley-n, ahol beszélt az adaptáció kérdéséről, a kriptopénzek hasznáról, és a Bitcoin Cashről is.

A blokklánc projektek valódi haszna még nagyon alacsony. Amióta csak léteznek, az emberek mindig értéket párosítottak a kriptopénzekhez, de a hasznos gyakorlati dolgok még mindig bőven alatta vannak annak, amit a 200 milliárd dolláros piac feltételezne. Ahogy én látom, az ipar fő kihívása, hogy utat találjon arra, hogy ezt a 200 milliárdot bármilyen valódi végső értékre lehessen váltani.

Persze most is bármikor készpénzzé tehető a kriptó, de Vitalik nyilvánvalóan arra gondol, hogy nem valódi pénz az, amit egy másik pénzre kell átváltani, hogy használhassuk. Így folytatta:

Azt szeretném, hogy bemehessek egy bármilyen boltba, ott kaphassak egy kártyát, és egy alacsony díj ellenében tölthessek fel Bitcoin Casht rá. Mert lehetőséget teremteni az embereknek a kis mennyiségek használatára a mindennapi életben, az külön érték a kriptós szcénán belül, és különösen fontos ahhoz, hogy a blokklánc a kriptopénzeken túl is elterjedjen. Még a nem pénzügyi tranzakcióknak is vannak minimális költségei. Ha ezeket a költségeket csökkenteni tudnánk egy sétával a kisboltba, akkor kezdene egyszerűsödni igazán a kriptopénzek használata.

Buterin gondolatmenete teljesen világos és követhető, az azonban nem teljesen egyértelmű, hogy miért pont a Bitcoin Cash-el példálózott. Erre egyik forrásban sem szerepel válasz. Talán csak hasraütésszerűen mondott valamit, talán tényleg úgy gondolja, hogy a Cash a jövő ideális fizetőeszköze? A közeljövőben valószínüleg személyesen is fel fogja tenni ezt a kérdést valaki, mi pedig beszámolunk róla.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel