Ne bízz senkiben, ha Zoom-ot használsz

Megosztom

Nemrég még alig ismerte valaki, de a globális home office a letöltési listák élére repítette a Zoomot. Azonban népszerűség ide vagy oda, azoknak, akik fontosnak tartják a személyes adataik a védelmét, kétszer is érdemes megfontolniuk, hogy telepítik-e az alkalmazást.

Brit kormányülés a Zoom-on

 • A napokban az Intercept világított rá arra, hogy a Zoomnál kreatív módon értelmezik a végfelhasználók közötti titkosítás (end-to-end encryption) fogalmát. Amint azt a lenti képen is láthatjátok, az alkalmazás bal felső sarkában látható felirat arra utal, hogy a beszélgetés védve van az esetlegesen kíváncsiskodó harmadik felek elől, ám maga a Zoom képes arra, hogy bármelyik találkozóba belekukkantson, vagy lehetőséget biztosítson erre más szervezetek számára. A fejlesztők szerint ennek technikai okai vannak, ám sokan joggal kérték számon a cégen, hogy erre a kiskapura nem hívja fel a felhasználók figyelmét és ezzel félrevezeti őket.

 • A Bleepingcomputer szerint a Zoom Windows kliensének chatjén keresztül, egy hozzáértő viszonylag egyszerűen megszerezheti egy másik felhasználó Windows bejelentkezési nevét és jelszavát. Az újságírók ki is próbálták a módszert és másodpercek alatt feltörték a saját számítógépüket.
 • Nemrégiben arra is fény derült, hogy a Zoom iOS alkalmazása a felhasználók beleegyezése nélkül küld adatokat a Facebook részére, de a programba épített figyelem követő eszköz is megsértheti a személyes adatainkhoz fűződő jogainkat. Ez többek között lehetőséget teremt arra, hogy egy konferencia vezetője az emberek tudta nélkül bekapcsolja a laptopjaikon található webkamerát, még akkor is, ha azt a gépen előzetesen direkt letiltották.
 • Ezek a hibák egyébként a szakértők előtt is ismertek, a brit hadügyminisztérium például be is tiltotta a Zoom használatát. Ezért is akadtak ki sokan a bevezetőnkben is linkelt Boris Johnson-os fotón, amin éppen egy kormányűlést vezényel a veszélyesnek minősített appon a miniszterelnök.
 • A napokban pedig több beszámoló is megjelent a Zoom-Bombing jelenségről. Világszerte egyre több hacker kezdett el beletrollkodni mások videókonferenciás beszélgetéseibe, ahová oda nem illő tartalmakat, például pornófilmeket, vagy rasszista üzeneteket kezdtek el sugározni. Ez különösen a gyerekeknek tartott oktatások során lehet problémás, amiért már az FBI is vizsgálódni kezdett ezzel kapcsolatban.

A Zoom kivállóan alkalmas lehet egy online baráti sörözés, vagy egyébként is publikusnak szánt felvétel elkészítésére, azonban a számunkra fontos ügyeket, érzékenyebb tartalmakat egyelőre nem ajánlatos ezen keresztül elintézni, megosztani

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

 • - forintod vagy euród van
 • - banki átutalással szeretnél fizetni
 • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

 • - bankkártyával szeretnél fizetni
 • - nem probléma az angol nyelvtudás
 • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel