A tokenizáció terjedését segítő szervezethez csatlakozott a NASDAQ

spot_img

A piac fejlődése töretlennek tűnik, egy nemrég alakult szervezet, az InterWork Alliance (IWA), ami a tokenizáció standardizációját, és általában elősegítését szolgálja igazán szép partnerkört épített már fel, köztük olyan nagy nevekkel, mint a NEO, a Microsoft, az Accenture, és sokan mások. Legújabb partnerük pedig nem más, mint a NASDAQ, ahogy az a borítóképünkön látható, Times Square fotón is szerepel.

Az IWA non profit szervezet, az egyik fő céljuk, hogy a token alapú szolgáltatások használata általánossá váljon a különböző gazdasági szereplők mindennapi munkája során. “Platform-semleges” eszközként határozzák meg önmagukat, ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy nem specializálódnak semmilyen -céges, belső használatú, netán vállalatirányítási- technológiára.

A szervezet bemutatkozó oldala itt látható, olyannyira új a kezdeményezés, hogy egészen pontosan tegnap indultak el, legalábbis ez derül ki a bővebb bemutatkozásukból. Sokszor előkerül a standardizáció szó, úgy tűnik ezt tűzték ki legfontosabb feladatuk gyanánt. Elosztott applikációk, token alapú szolgáltatások, okosszerződések, ezek azok a kulcs eszközök, amikre fókuszálni kívánnak.

A részletesebb partnerkör igazán impozáns, a már említetteken túl köztük van az IBM és az ING is, a kriptopénzek világából pedig a NEO mellett a Chainlink is. “A tokenek lehetővé teszik, hogy meghatározzunk, használjunk, értékesítsünk bármit, aminek értéke van, legyen az tisztán digitális, vagy akár fizikai, mint például egy művészeti alkotás.”

Az általános leíráson túl konkrétumokkal is szolgálnak, méghozzá ezekkel:

Token Taxonomy Framework, magyarul talán: Token Rendszertan Keretrendszer, egységes “nyelvezet” és eszközkészlet amivel a felek megegyezhetnek egy token definíciójáról, pontosabban a lényegéről, illetve arról, hogy annak értéke hogyan használható, illetve hogyan adható-vehető.

InterWork Framework, magyarul talán Közös Munka Keretrendszer, többszereplős szerződések létrehozását, kommunikációs protokollok kidolgozását segíti a már meglévő -vagyis szintén általuk kidolgozott- token standardok alapján.

Analytics Framework, ez a pont kissé ködösen van definíálva, elmondásuk szerint lehetővé teszi vállalkozásoknak, hogy “addícionális értéket nyerjenek a többszereplős szerződésekből”, illetve azt is megtudhattuk, hogy megosztott “adat-sémák” is előkerülnek a “mesterséges intelligencia alapú, értéket adó” eszközökön keresztül.

Hogy ez utóbbi pont mennyire öli meg a teljes szervezet hitelességét, azt mindenki ítélje meg maga. Az mindenesetre bizonyos, hogy hacsak nem egy nagyon ügyes Photoshop munkáról van szó, a NASDAQ valóban csatlakozott ehhez a szervezethez, ezt igazolja a Twitter posztjuk is:

Ha szeretnél többet tudni az okosszerződésekről, akkor iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ha pedig már a gyakorlatban kamatoztatnád a megszerzett tudásod, akkor csatlakozz Discord csatornánkhoz, ahol naprakész tippekkel várunk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img