Vége a Tether balhénak: nem volt fedezetlen nyomtatás a bíróság szerint

spot_img

A Bitfinex és a Tether megegyezett a New York-i ügyészséggel, amivel pont került a 2019 óta húzódó vitás ügyre.

A megegyezés keretében a Bitfinex és a Tether beleegyezett, hogy 18,5 millió dolláros bírságot fizetnek a bíróságnak. Emelett a két cég vállalta, hogy felfüggeszti a tevékenységét New York államban.

2019 áprilisában a Bitfinex-et az a vád érte, hogy a Tether stabilcoinját használva kitömött egy 850 millió dolláros lyukat a könyvelésében. Ez a tőkét – ami az ügyfeleiktől származott, pedig elveszítette a Crypto Capital fizetési rendszer hibája miatt. A Bitfinex akkor azt állította, hogy a rendszer nem veszítette el a pénzt, hanem a Crypto Capital vagyonát lefoglalták a portugál és lengyel hatóságok és addig sikertelenül próbálták visszaszerezni az összeget.

A megegyezéshez az is hozzátartozott, hogy a Bitfinex és a Tether nem ismerte el bűnösségét. Az őket képviselő ügyvéd szerint „az ügyészség kutatásának eredménye csak néhány helytelen vagy rosszul időzített pénzügyi beszámoló volt”. De a lényeg:

„Az online térben történő spekulációk ellenére, nem bizonyítható, hogy a Tether valaha fedezetlen USDT-ket adott volna ki, vagy manipulálta volna a piacot” –

– mesélt a bíróság ítéletéről a Tether ügyvédje.

A megegyezéshez még egy kitétel tartozott: a Tether ezentúl minden negyedévben a bíróság és a nyilvánosság számára is beszámolót fog készíteni a dollár tartalékaik állásáról.

A hírekre az árfolyamok pozitívan reagáltak. Úgy tűnik, hogy a teljes piacot érintő legnagyobb veszélyforrást, a Tether bedőlését sikerült elkerülni, legalábbis egy jó időre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img