Már az NFL öltözőiben is a Bitcoin a téma

spot_img

Amerikában a Super Bowl miatt az utóbbi napokban minden az NFL-ről szólt. Ennek kapcsán készült egy interjú Richard Shermannal, a Seahawks védőjével. A beszélgetés azonban egy érdekes fordulatot vett, amikor a játékost arról kérdezték, hogy mostanában mi is a téma az öltözőkben.

“Amikor szinte az egyik napról a másikra 19.000 dollárig nőtt a Bitcoin árfolyama, arra sokan felfigyeltek. Azóta sokat beszélünk erről.”

Sherman aki sérülése miatti kényszerpihenőjét tölti, nemrég éppen új szenvedélyéről tweetelt:

“A tudás hatalom! Amíg nem tudok pályára lépni, a kriptoról és a kereskedésről tanulok.”

Honlapján rajongói már 2014 óta vásárolhatnak emléktárgyakat Bitcoinnal. Emellett Sherman még, Litecoinnal és Ethereummal is rendelkezik.

“Rengeteg coin létezik. A többiek is próbálnak rájönni, hogy melyekbe érdemes befektetni, de vannak akiknek azt is el kell magyarázni hogy ezek nem valódi, kézzelfogható pénzek. Próbálják megtanulni nemcsak a kirpto de a befektetés és a kereskedés alapjait is. Vannak akiket rendre megkörnyékeznek különböző pénzügyi tanácsadók és megpróbálják csőbe húzni őket. Aki nem akarja hogy átverjék tanul, hogy megértse mi történik a pénzével.”

Bár az NFL játékosai dollármilliókat is kereshetnek, egy 2015-ös tanulmány szerint a sportolói pályafutásuk végét követő 12. évre minden hatodik játékos elveszíti a vagyonát.

“Az NFL sokat segít. Előadásokon vehetünk részt melyeket pénzügyi szakértők tartanak, és segítenek a továbbtanulásban is. A legtöbbünk nem olyan környezetben nőtt fel, hogy rendelkezzen efféle tudással. “

Sherman kripto iránti elkötelezettségére felfigyelt Cobinhood is. A játékos a jutalék levonása nélkül működő kripto tőzsde reklám arca.

“A legfőbb célom, hogy 2018-ban a kripto és a blokklánc szakértőjévé váljak. Véleményem szerint hatalmas növekedés várható ebben a térben, de senkitől sem kérem hogy ezt elhiggye nekem. Nézzetek utána és próbáljatok meg túljutni a Bitcoinon. Sok más project létezik melyek jó eséllyel meg fogják változtatni a világot melyben élünk.”

Vajon melyik magyar sportoló lesz a kripto első hazai arca?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img