Meghalt a kriptovaluta-ellenes háború arca

Megosztom

Feltételezések szerint infarktusban halt meg a dél koreai Jung Ki-joon, akit a kriptovalutákkal foglalkozó körökben csak a Bitcoin elleni harc arcaként ismerhettünk. A koreai Kormányzati Politikai Koordinációs Hivatal gazdaságpolitikai vezetőjeként Jung irányította a kriptovaluta-spekuláció, és az ezzel kapcsolatos illegális tevékenység visszaszorítását célzó jogalkotás összehangolását.

A koreai Yonhap hírügynökség szerint Jung Ki-joon folyamatos nyomás alatt állt, mióta a kriptovaluták elleni harc vezetőjévé tették. A múlt hónapban Jung úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin és ahozzá hasonló kriptovaluták jogilag nem minősülhetnek valutának, és a kormány keményen fel fog lépni az elharapódzó kriptovaluta-spekuláció és az ezzel kapcsolatos egyéb illegális tevékenységek ellen.

Dél-Koreában a hatóságok rendkívül botrányos körülmények között folytatják a kriptovaluták elleni küzdelmet. Folyamatosak a tiltakozások az elmúlt hónapokban, valamint a kormányt magát is a bennfentes kereskedelem és mindenféle egyéb visszaélések vádja kíséri.

A tisztviselő 52 éves volt.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel