Meghalt a kriptovaluta-ellenes háború arca

spot_img

Feltételezések szerint infarktusban halt meg a dél koreai Jung Ki-joon, akit a kriptovalutákkal foglalkozó körökben csak a Bitcoin elleni harc arcaként ismerhettünk. A koreai Kormányzati Politikai Koordinációs Hivatal gazdaságpolitikai vezetőjeként Jung irányította a kriptovaluta-spekuláció, és az ezzel kapcsolatos illegális tevékenység visszaszorítását célzó jogalkotás összehangolását.

A koreai Yonhap hírügynökség szerint Jung Ki-joon folyamatos nyomás alatt állt, mióta a kriptovaluták elleni harc vezetőjévé tették. A múlt hónapban Jung úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin és ahozzá hasonló kriptovaluták jogilag nem minősülhetnek valutának, és a kormány keményen fel fog lépni az elharapódzó kriptovaluta-spekuláció és az ezzel kapcsolatos egyéb illegális tevékenységek ellen.

Dél-Koreában a hatóságok rendkívül botrányos körülmények között folytatják a kriptovaluták elleni küzdelmet. Folyamatosak a tiltakozások az elmúlt hónapokban, valamint a kormányt magát is a bennfentes kereskedelem és mindenféle egyéb visszaélések vádja kíséri.

A tisztviselő 52 éves volt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img