Ami a hírekből kimaradt

spot_img

Hírek, érdekességek az elmúlt 24 órából:

Az indiai miniszterelnök pozitívan nyilatkozott a Blokklánc és a Dolgok internete (IoT) technológiákról, mely szerinte alapjaiban fogja megváltoztatni, ahogy élünk és dolgozunk.

__________

A VICE a Youtube egyik legnépszerűbb Edutainment (szórakoztatva tanító) csatornája. A napokban közzétettek egy dokumentumfilmet, mely Harmadik Ipari Forradalomként emlegeti az IoT (Dolgok internete) technológiát.

______________

A kripto közösség legnépszerűbb chat programja a Telegram, már 850 millió dollárt kalapozott össze az általuk indított ICO első körében. Ezzel megdöntöttek minden korábbi csúcsot, melyeket korábban a Tezos (232 millió), a Filecoin (200 millió) és a Bancor (150 millió) tartott.

https://www.coindesk.com/850-million-raised-in-ico-so-far-says-telegram/

__________

A CryptoKitties sikerén felbuzdulva futószalagon érkeznek a folytatások.

A CryptoCountries-t egy népszerű társasjáték, a Rizikó mintájára hozták létre. Az elmúlt héten 35 769 Eth forgalmat bonyolított az új őrület, szemben a macskák 1551 Eth-jével.

A játék során egyébként országokat vásárolhatunk magunknak. A legdrágább jelenleg Japán, ami 709 Eth-be, több mint 650 000 dollárba kerül. A rajongók pedig örülhetnek, hiszen hamarosan érkezik a folytatás: a kripto városok.

https://cryptocountries.io/

__________

Újra kitörni látszik a kriptó láz Dél-Koreában. Az ünnepi szezont követő időszakban bevezetett szabályozás némiképp visszafogta a helyi piacot, de az elmúlt 24 órában már 250 millió dollár értékben kereskedtek a Bitcoinnal. Legnagyobb tőzsdéjük, a Bithumb a “régi szép időket” idézve ismét egy milliárd dolláros forgalmat produkált 24 óra leforgása alatt.

A helyiek által csak “Kimchi prémiumnak” nevezett, a világ többi részéhez képesti felár miatt már 12.000 dollár felett kereskednek a Bitcoinnal.

Bitcoin Demand in South Korea Rises

__________

Még Dél-Koreán is túltesz Afrika, ahol átlagosan 40%-al drágábbak a kriptopénzek. A kontinens lakóinak többsége még soha nem látott bankfiókot, de mobiltelefonjaik segítségével már ők is részesei lehetnek a gazdaságnak. Hasonló a helyzet Délkelet-Ázsiában is. A Fülöp-szigeteki coins.ph telefonos appja már két millió felhasználóval és 22.000 elfogadóhellyel rendelkezik.

https://www.finder.com.au/cryptocurrency-is-booming-in-africa

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img