Nincsen ingyen ebéd és ingyen bitcoin sincs.

spot_img

Nincsen ingyen ebéd és ingyen bitcoin sincs.

Ezt nem lehet azt hiszem elégszer elmondani.

A hülyeség, a hiszékenység kihasználása és mások rászedése az ingyen bitcoin ígéretével, vagy a közelmúltból a Bitconnect ügye, mind a velünk élő vadnyugat jellegzetessége. Vitathatatlan tény, hogy ha a kripto szcénát megtisztítanák a csalóktól, a web is jobb hely lenne. Emellett az is tény, hogy ha csak egyszer is átvertek téged bármilyen kriptopénzzel vagy tokennel, akkor az valószínűleg a te hibád.

A kriptós csalások legnagyobb oka nem a csalásra éhes szegény bűnözők az elszegényedett országokból. Nem is az orosz hackerek lenyűgöző adathalász képessége és nem is az emailekben kapott „okosságok”.

Nem, a kriptos csalások legnagyobb oka a mohóság.

Itt ne az elkövetők mohóságára gondoljunk, hanem a miénkre, balekokéra.

Ha pénzt vesztettél a Bitconnect-tel vagy a Davorcoin-nal, lépre mentél egy e-mailes adathalász átverésnek, vagy hittél “Vitalik Buterin”-nek, aki azt ígérte neked a Twitteren, hogy csak most, csak neked (meg egy pár száz olyan másik baleknak, mint amilyen te vagy) kioszt 1500 ETH-t, mert ő ilyen jófej, csak előtte te is küldjél neki egy kicsit, akkor nem az áldozat vagy: te vagy a tettes.

Ha az emberek nem kapnák be folyton folyvást a csalit, a csalók nem tudnának csalni.

Ha senki sem vásárolta volna meg a Bitconnect-et, akkor a Bitconnect nem tudott volna több millió dollárral lelépni.  Ha valóban gyorsan akarsz meggazdagodni, akkor bizonyosan jobb, ha olyan kriptopénzbe teszed a fiat pénzedet (mondjuk 3 felé szétosztva), amelyekben te magad is hiszel, majd elteszed őket egy hardveres pénztárcába és öt évre elfelejtkezel róluk. 2023-ban lehet, hogy gazdag leszel, lehet hogy szegény leszel, vagy bárhol e kettő között, de egy dolog biztos: nem leszel átverve.

Sajnos sok kripto befektető elfogadta  50 Cent “Get rich or die tryin” mantráját. Gazdagodj meg, vagy halj bele a próbálkozásba – nagyon téves filozófia.

Amikor beüt a krach, akkor persze majd mindenki mást lehet hibáztatni. Saját magadon kívül.

A Twitter hibája, hogy léteznek az eredetihez megszólalásig hasonlító fiókok. A szabályozók hibája, hogy nem törődnek a kripto-kaszinókkal. Az ICO-k hibája, hogy csalók vannak a soraikban. A média hibája a FUD , mely arra kényszeríti a Bitconnect-et, hogy visszavonja a ​​lending-szolgáltatását.  

Nem! Ez mind a te hibád. Senki másé. A tiéd.

Egy dolog azért legyen világos: a kriptovalutás csalások áldozatai – függetlenül attól, hogy milyen naivak, vagy botor mód merészek voltak – nem érdemelnek kigúnyolást. Nincs élvezet abban, hogy bizonyos embereket megfosztanak attól a dologtól, amire vágynak, és nincs elégedettség sem abban, hogy a csalók sok millió értékű ellopott etherrel tűnnek el. Ugyanakkor hiába szimpatizálunk a sérelmet szenvedettekkel, attól azok még nem kapják vissza a pénzüket.  Az egyetlen módja annak, hogy megállítsuk ezt a fajta dolgot, az az, hogy rögzítjük: Csináld meg a házi feladatodat! 

Ne vásárolj olyan dolgokat, amelyek túl jónak tűnnek ahhoz, hogy igazak legyen.  Ne is biztasd ismerőseidet arra, hogy vásároljanak belőlük. Mert ha vannak olyanok, akik valóban áldozatok, akkor ők azok. Ők, akik azért „estek csapdába”, mert bíztak a barátaikban és rokonaikban.

Mint az élet minden területén, a kriptonál is van egy tanulási görbe. Elsőre talán még nem mindent tudsz, kevés az ismereted. Akkor vásárolj egy kis bitcoint, vagy ethert vagy litecoint vagy éppen egy kripto kitty-t.

De semmilyen körülmények között ne vegyél olyan érméket és tokeneket, ne szállj be olyan ICO-ba, amit nem értesz és nem mentél utána.

Megdöbbentő, hogy a Bitconnect csalók után vannak még olyan ICO-k és kereskedési algoritmusok, amik  2%-os napi hozamot ígérnek. Fixen. Ami ennél is megdöbbentőbb, hogy lesznek olyanok, akik ezzel is megégetik majd magukat, miután korábban felsültek a Bitconnect-tel is. Mindezt abban a korban, amikor elég beütni a Google-be, mondjuk az ilyen coinok/tokenek kapcsán, hogy „scam”, vagyis hogy átverés-e az egész.

Eredeti cikk itt és igen, szándékosan maradt ki az ott felhozott coin neve, mert én sem szeretném megégetni magamat rágalmazás miatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img