A Coinbase felhasználói adatokat ad át az adóhatóságnak

spot_img

A világ egyik legnépszerűbb, valószínűleg a legkönnyebben használható kriptovaluta kereskedő felülete, a Coinbase 13 000 felhasználó adatait adja ki az amerikai adóhatóságnak. Az IRS (Internal Revenue Service’s) egy bírói határozat nyomán jut hozzá az információkhoz, különösen azok a felhasználói fiókok érdekesek számukra, amikben legalább 20 000 USD értékű tranzakciók vannak.

Nagynak tűnhet a felfedett felhasználók száma, a 2016-ban beadott igénylés azonban még 500 000 userről szólt. A cég így “részleges siker”-ként aposztrofálja az esetet, ezzel emlékeztetve a vásárlóit arra, hogy bíróságra mentek és a végsőkig kűzdöttek az adataik hozzáférhetetlenségéért.

Az érintetettek között van Andreas M. Antonopoulos, akit egyenesen bitcoin evangalistának tart a közösség. Twitter üzenetében kifejtette, hogy egyáltalán nem lepődött meg, számított arra, hogy előbb vagy utóbb előveszik. Mindenkit biztosított, ő bizony bejelentette és leadózta a nyereségeit, veszteségeit egyaránt a BTC kereskedései során.

Egy kutatás szerint az amerikaiak csupán néhány százaléka jelentette be eddig a kriptovalutákból származó bevételeit. Beszédes, hogy az egyik adófizetési platformon, a CreditKarma-n negyedmillió állampolgár tett eleget a kötelezettségeinek, ebből alig 100 vallott kriptovalutákhoz kötődő nyereségekről.

A Coinbase nem mellesleg elképesztő számokat produkál, 2016-ban még öt millió felhasználójuk volt, 2017 végére ez a szám meghaladta a 13 milliót. Tavaly egyetlen hét alatt több százezer lelkes (vagy kapzsi) kriptovaluta rajongó érkezett az oldalra.

21 napon belül adják át a kért információkat az adóhivatalnak.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img