Steve Wozniak ellopott bitcoinjai

spot_img

Az Apple népszerű társalapítója is HODL-er volt a hírek szerint, azonban csalók zsebében kötöttek ki az érméi. Wozniak az indiai Global Business Summit-on beszélt az esetről Újdelhiben.

„Hét bitcoint veszítettem egy átverés miatt. Valakivel megegyeztünk, hogy bankkártyával fog fizetni értük, és aztán visszavonatta a tranzakciót. Ennyi volt az egész! És egy lopott kártyát használtak, szóval sosem szerzem vissza!”

Wozniak a kriptovaluták támogatója volt hosszú évek óta, és akkor vásárolta meg a coinjait, amikor azok még csupán 700 dollárt értek. Ennél több részletet azonban nem osztott meg a hallgatósággal.

„A Bitcoin számomra egy olyan valutát jelent, amit képtelen a kormány manipulálni. Matematikai alapokon nyugszik,letisztult, és nem változtatható meg.”

Arról is beszélt, hogy miért döntött úgy, hogy januárban megvál a valutától:

„Arra gondoltam, én nem akarok olyan emberré válni, aki újra és újra az árfolyamokat nézegeti, és emiatt idegeskedik. Nem akartam ezt a fajta felelősséget többé az életemben.”

Steve Wozniak 75.000 dollárt veszített, ami őt valószínüleg nem tette tönkre, de másnak ez végzetes veszteség is lehet. A kriptovalutás csalások száma évről évre nő, éppen úgy, ahogyan az ágazat fut felfele. Komplett iparág épült ki ebben a műfajban, ugyanis az elkövetők nyeresége óriási lehet, a kockázat pedig nagyon alacsony az anonim tranzakciók okán. Mindenképpen azt javasoljuk olvasóinknak, hogy maximális figyelemmel járjanak el az adás-vételek során, és – ahogyan az általános eljárás is már régóta kriptós körökben – egyrészt igazolják egymásnak személyazonosságukat, továbbá mindig a banki tranzakciónak kell elsőként megtörténnie, mert azt védi az azonosíthatóság és a törvény.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img