USA: Lefojtják az innovációt a hatóságok

spot_img

Sok szó volt már az oldalon az egyes országok hozzáállásáról, ha blockchain technológiáról vagy kriptopénz innovációról van szó. Február 6-án nagy sajtóvisszhang mellett a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság (CFTC) és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) vezetői szenátusi bizottsági meghallgatáson pozitívan foglaltak állást a kriptopénzek jelentette innováció mellett. Akkor a piac nagyon pozitívan reagált az eseményekre: február hatodikán meredek emelkedésbe kezdtek az árfolyamok.

Coinbase vezető az újabb Bizottság előtt

Március 14-én újabb meghallgatást tartottak a témában “Examining Cryptocurrencies and ICO Markets” címmel, ahol ezúttal a Coinbase, a világ legnagyobb kriptopénz vásárló oldalának jogi vezetője beszélt a bizottság előtt.

Mike Lempres kifejtette, hogy a kriptopénzek jelentette innováció óriási lehetőség a gazdaság számára, amelyet csak felelős szabályozási környezettel lehet támogatni. A jelenlegi helyzetben inkább káros, mint segítő a környezet, hiszen a piaci szereplők nem értik, mit lehet és mit nem, sem azt, hogy egyáltalán minek kellene tekinteni a digitális pénzeket, részvénynek, árucikknek, pénznek vagy vagyontárgynak.

Ennek az az oka, hogy a bevezetőben említett két szerv mellett a helyi NAV, az IRS (Internal Revenue Service) is máshogy értelmezi a kriptopénzeket. Ez a látszólagos fejetlenség, ami az összehangolatlanságból fakad, lefojtja a piac fejlődését. A Coinbase vezető szerint ez azért óriási probléma, mert a piac nem áll meg, hanem egész egyszerűen továbbhalad, de Amerikán kívül. Az ország így komoly lehetőségektől eshet el.

Az ICO-k kérdésére reagálva újra kiderült a Coinbase álláspontja: Addig nem terveznek semmilyen ICO-kkal kapcsolatos fejlesztést, amíg le nem játsszák a hivatalos szervek egymás között a partit az ICO tokenek és általában a kriptopénzek megítéléséről. Az ICO téma egyébként a legnagyobb kontra-kripto vesszőparipája az amerikaiaknak. Helyi szabályok alapján ez a fajta tőkebevonás jelenleg törvényellenes.

 

 

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img