2023-ig adómentes a kriptopénz Fehéroroszországban

spot_img

Fehéroroszországban (avagy ízlés szerint Belorussziában, Belarusz Köztársaságban, etc.) március 28-án lép életbe az a törvény, amely legális keretet biztosít a kriptopénzek használatára, elfogadására, és az ICO-k – Initial Coin Offering – lebonyolítására is.

Az új szabályozás hivatalosan is befektetésként nevezi, és két fő kategóriára osztja az ICO-kat, úgy mint rövid és hosszútávú befektetés, annak tükrében, hogy 12 hónapot meghaladja-e a befektetett összeg visszatérítésének ideje. Az adott cégnek pedig mostantól fel kell tüntetnie és nyilván kell tartania a befizetőket, és befizetett összegeket a számviteli mérlegében.

Az új törvény részletesen írja le a kriptovaluta-tőzsdék és a bányásztársaságok indításának legális módját is. A legfontosabb, és számunkra talán legérdekesebb részlet az, hogy a szabályozás minden kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységet 2023-ig bezárólag teljesen adómentessé tesz az országban. Ezzel nagy valószínüség szerint hosszútávon kripto-nagyhatalommá téve az államot.

Bármilyen kriptókkal kapcsolatos üzleti tevékenységet szabadon végezhet tehát bárki, a törvény csupán egy kritériumot fektet le: hogy az üzlet a Belarus High Technology Park nevű speciális gazdasági státuszú területen legyen bejegyeztetve.

Ha tehát azon gondolkozol, hogy bányászcéget indítanál, vagy éppen ICO-t, akkor a közeli Fehéroroszország kiváló választásnak tűnik, és 2023-ig még adóznod sem kell a bevételeid után!

 

news.bitcoin.com nyomán

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img