A MasterCard blokklánc fejlesztőket keres

spot_img

A fizetési szolgáltató a napokban jelentette be, hogy 175 új szakembert, köztük programozókat, adattudósokat és blokklánc specialistákat vesz fel Írországba. Az utóbbi időszakban jelentősen megszaporodott a hagyományos bankoktól a kriptopénz és egyéb blockchain projektekre váltó szakemberek száma. Vonzó munkahelyekkel indul a valódi forradalom?

MasterCard

0413 mastercard 2
Katt a nagyobb méretért!

A cég egyike azon nagyvállalatoknak, akiket érzékenyen érinthet a kriptopénzek robbanásszerű terjedése, ezért teljesen normális, hogy a blokklánc fejlesztők bevonzásával egyrészt a konkurencia elől viszik el a most még nagyon limitált munkaerőt, másrészt saját szolgáltatásaik fejlesztéséhez ők maguk is a blockchain technológiához nyúlnak.

Az cég ír országigazgatója elmondta: “olyan projekteken dolgozunk, amelyek a pénzügyi inkluzivitást hirdetik itthon és külföldön egyaránt, célunk, hogy az egyéni fogyasztókat, cégeket és kormányzatokat is a lehető leginnovatívabb és biztonságosabb fizetési lehetőségekkel lássuk el.

A MasterCardnak egyébként voltak már kezdeményezései blockchain témában: 2016-ban egy sor kísérleti API-t bocsátottak ki, amelyekkel blokklánc teszt környzetükhöz férhettek hozzá az érdeklődő külsős fejlesztők. Azóta kiderült, hogy ezzel a fejlesztéssel cégek közötti pénzküldési irányba mozdul el a szolgáltató, amely egyébként több szabadalmat is benyújtott blokklánc témában.

Beindult az elvándorlás a Wall Steetről

A fentiekkel párhuzamosan érdemes megemlíteni a jelenséget, amely az utóbbi hónapokban egyre felgyorsulni látszik. A prémiumok és pénzügyi beágyazottság miatti non-plus-ultrának számító Wall Streetről kezdenek elszállingózni a szakemberek, hogy innovatív, kriptopénzekkel és/vagy blockchainnel foglalkozó fiatal cégeknél, esetleg a szektorral foglalkozó befektető cégeknél kössenek ki. Ez egy remek indikátor a piac hosszútávú potenciáljának bizonyítására, főleg akkor, ha a folyamat a jövőben tovább gyorsul.

Mike Novogratz például, a szcéna egyik legkorábbi befektetője, Galaxy Digital nevű kriptós kereskedelmi bankot indít, amelynek új vezérigazgatóját a Goldman Sach vezetői pozíciójából csábították el. Novogratz bevallása szerint továbbra is nagyon pozitív a piac jövője, ezért dolgoznak gőzerővel a bank elindításán. Ő egyébként még tavaly 500$-ra jósolt egy darab Ethereumot 2017. végére, 2018. végére pedig 40.000$-ra pedig egy darab bitcoint.

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img