Öt kriptopénzből kovácsolják az új Bitcoin-t

spot_img

Úgy tűnik a Bitcoin blokkláncának szétválasztása egy olyan vicc, amit akárhányszor el lehet sütni. A Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond és Bitcoin Private után hamarosan érkezik a Bitcoin Origin, amely az első penta-fork lehet, vagyis 5 kriptopénz tulajdonosai is várhatják az ingyenpénz esőt.

Az Origin az 5 legnagyobb PoW konszenzusban működő coin, a Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Dash és Litecoin tulajdonosokhoz jut majd el. A fejlesztők célja, hogy egy szerverek nélküli blokkláncot hozzanak létre, növeljék a felhasználók személyes adatainak védelmét és másodpercenként legalább 15 000 tranzakció végrehajtását biztosítsák.

A fork pontos idejét még nem jelentették be, azt viszont igen hogy ennek során nem a coinok darabszámát, hanem azok USD értékét fogják figyelembe venni és ez alapján okosszerződések segítségével számolják majd ki, hogy ki, mennyi Origin-re lesz majd jogosult. A teljes mennyiség egyébként 35 000 000 lesz.

A technikai részletekről a Whitepaper előzetesének tekinthető Position Paperből tudhattok meg többet. A honlapon található roadmap szerint az előkészületek már régóta zajlanak és az indulásra még ebben az évben számíthatunk.

bitcoinorigin.io

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img