3 millió dollárt kapott a diplomákat blokkláncra helyező startup

Megosztom

Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy egy “szakembert” hallgatva, esetleg munkájának eredményét látva, felmerült bennünk a klasszikus kérdés:

Hol kaphatta a diplomáját?

Ezzel nem csak arra kérdezünk rá, hogy vajon melyik intézmény állította ki számára a hivatalos okiratot, miszerint egy adott szakmában magas szinten jártas. Sokkal inkább arra irányul a kérdés, hogy rendelkezik e egyáltalán bármilyen papírral az illető.

Az viszont biztos, hogy az illetékes amerikai hatóság szerint évi százezer (!) hamis diploma kerül “forgalomba” az országban, ezzel nem kevés bosszúságot és problémát okozva, szinte mindenkinek. A blokklánc nyújtotta biztonság erre is megoldást adhat, éppen ezért született meg a Learning Machine nevezetű startup, mely most három millió dollár összegű befektetést kapott.

Nem csupán a jó ötletet és kész terméket díjazták a befektetők, már ügyfelekkel is rendelkeznek, köztünk nem mással, mint az MIT-vel is. Nem egy kijelölt blokkláncra kerülnek fel az okmányok, a rendszer lehetőséget ad a választásra, kerülhetnek a bitcoin, de akár az ethereum blokkláncára is a sok munkával megszerzett digitális anyagok.

Natalie Smolenski, a Learning Machine egyik vezetője szerint még nagyon új a blokklánc technológiája, ezért sok az “érzelmi” kötődés egy-egy megoldáshoz, éppen ezért nem kérik az ügyfeleiket arra, hogy például az ethereum mellett kötelezzék el magukat.

Azt viszont bizton állítják, hogy a hamis diplomák elkerülésének, legalábbis visszaszorításának remek eszköze a blokklánc, az oktatási intézmények választhatnak akár egy saját, privát megoldást is, ebben is segítenek. Reméljük, hogy hamarosan már nem kell egy hamis diplomától rettegnünk, amikor bemegyünk az orvoshoz, vagy leülünk egy stadion lelátójára.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel