15 hónapig marad életben egy átlagos blokklánc projekt

spot_img

A héten a kínai Guiyang városában harmadik alkalommal rendezték meg az International Big Data Industry Expo 2018–at. A kínai kormány aktív hozzájárulásával megvalósuló óriáskonferencián a blokklánc technológia is kiemelt szerepet kapott.

Egy előadásában He Baohong, egy felhőalapú számítással és big data kutatással foglalkozó intézet igazgatója tárta fel vizsgálatának eredményeit. Szerinte globálisan mindeddig 80.000 (igen, nyolcvanezer!) blokklánc projekt rajtolt el, aminek a 8 százaléka maradt életben mára. Azt is kiszámolták, hogy egy átlagos projekt mindössze 1,22 évig, azaz kb. 15 hónapig marad fenn. Hogy milyen módon jutottak erre az eredményre, azt nem tudhatta meg a közönség. Gondolom ez nem olyan kérdés amit egy kínai big data konferencia flowjában felhánytorgathat bárki is, bár az én fejemben már megjelentek a mindent látó és halló államgépezet rémképei.

He Baohong még arra is felszólította a világ kormányait, hogy lépjenek fel egy átfogó és egységes blokklánc szabályozás megteremtésében

A Blockchain Application Forum & Demo Day keretében az ipar több szereplője tartott előadást, 48 órás blokklánc programozó versenyt rendeztek, alig ismert projektek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, a munkájukat szakmai zsűri értékelte. A nevesebb válallkozások közül a VeChain képviseletében Sunny Lu is fellépett, aki beszámolt a csapat eddigi munkájáról és a zsűrizésből is kivette a részét.

Az egész konferencia egyébként rekordszámú, 120.000 látogatót vonzott, 5,5 milliárd dollár értékben kötöttek üzleteket és 1000 új terméket mutattak be.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img