Megtaláltak és kifosztottak Bitconnectes csalókat Indiában

spot_img

Egy jelenleg is zajló bírósági eljárás Indiában érdekes vetületet kapott, mikor kiderült, hogy a zsarolás és kifosztás, ami miatt eredetileg a hatóságok intézkedni kezdtek, a Bitconnecttel van összefüggésben.

A Crypto News Indiaccn.com és a btcmanager.com beszámolója alapján egy Shailesh Bhatt nevű indiai befektető, miután szembesült vele, hogy a napi 1% garantált haszon helyett egy nagy semmit kapott, úgy döntött, hogy kezébe veszi a helyzetet, és még nyolc másik személlyel vette fel a kapcsolatot, akik szintén jelentős veszteségeket szenvedtek el a csalás miatt. Az indiai hatóságok az unokaöccsétől, Nikunj Bhatt-tól szereztek több információt a történtekről, akit elsőként tartóztattak le, és aki terhelő vallomást tett rokonára.

Sajnos a legérdekesebb részletekről – miszerint hogyan tudták megtalálni egyáltalán az elkövetők egyikét – nem számolnak be a források, de annyi bizonyos, hogy Bhatték és társaik erőszakkal kényszerítették Diyash Darji-t, Satish Kumbhani-t, és Dhaval Mavani-t arra, hogy 2000 BTC-t utaljanak át az ő számlájukra. A nevezett személyek magukat csupán ún. promótereknek nevezik, akik nincsenek direkt összeköttetésben a központi Bitconnect csapattal, de az, hogy számtalan csalioldalt egyértelműen hozzájuk tudtak kötni, illetve, hogy Shailesh Bhatt egyáltalán ki tudott kényszeríteni belőlük egy ekkora összeget, arra utalnak, hogy talán mégiscsak a központi elkövetőkkel van dolgunk, vagy legalábbis az egyik legbelső gyűrűvel.

Konkrét, megdönthetetlen bizonyítékok nincsenek egyelőre, de a nyomozás jelenlegi állása szerint Satish Kumbhani, a Bitconnect indiai promótere lehetett a piramisjáték egyik kitervelője.

Satish Kumbhani

Sokan gyanakodtak korábban ázsiai elkövetőkre, és nagyon úgy tűnik, hogy igazuk lesz. Arra nem látunk sok esélyt, hogy a teljes ellopott tőke előkerül, de legalább már van egy nyom, amin elindulhatnak a hatóságok. Akiket érint a hír, elképzelhető, hogy a későbbiek során lesz lehetőségük az indiai hatóságokhoz fordulni kárpótlási igénnyel. A jelenleg zárolt 2000 BTC összeget az Indiai Központi Bank a közeljövőben értékesíteni fogja, és letétbe helyezi az eljárás végéig.

Követni fogjuk az eseményeket, és beszámolunk róla.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img