Nem bírja árammal Québec

Megosztom

A Hydro Quebec áramszolgáltató látja el energiával Kanada Québec tartományát és az ország legnagyobb energiaszolgáltatójának számít. A vállalat nemrég jelentette be, hogy egyelőre megálljt parancsol a kiugró ütemben érkező kriptobányák kérelmeinek.

Elmondásuk szerint az energiaszolgáltató olyan előre nem látható igényekkel került szembe, amit egyelőre sem a rövid- sem a középtávú kapacitásukkal nem tudnának fenntartani. A következő napokban a vállalat a kanadai szabályozókhoz fordul majd segítségért azzal a céllal, hogy a megnövekedett áramigénnyel érkező bányák ügyében kidolgozzanak egy olyan döntéshozatali folyamatot, ami alapján a jövőben szabályozott módon kiértékelhetőek lennének a bányászok áramigénylei.

Az eddigi információk szerint Québec kormányzója úgy oldaná meg a helyzetet, hogy kifejezetten a bányászok részére különítene el kapacitást amíg az elbíráláshoz fontos irányelvek kidolgozásra kerülnek. A Hydro Québec számára fontos piacnak számít a kriptobányászat, a relative olcsó energiaáraknak hála pedig rengeteg bánya nyílik Kanadában. A szolgáltató célja, hogy ezt a piacot a szabályozásokkal összhangban kiaknázza, anélkül, hogy felmerülne a lakossági értkesítés drágulása.

“Több száz bitcoinbányásztól érkező kérelem vár elbírálásra az elmúlt hetekből. Több mint 9000 MW energiát használnának, ami a 37.000 MW-os kapacitásunk közel negyede.” – nyilatkozta a vállalat CEO-ja, Eric Martel.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel