Uniós AMA a blokkláncról

spot_img

Az Európai Uniónak van egy saját blokklánc kutatóintézete. Ez önmagában is hír lehet sokaknak, ahogyan a szerzőnek is, de az érdekességek még nem zárultak le ezzel. Ez az intézet június 18-án AMA-t, Ask Me Anything-et fog tartani, ami egyáltalán nem jellemző az EU dohos, elérhetetlen, bürokrata irodáira. Sokkal inkább egy kriptó csapatára, egy startupra, vagy egy ICO szervezőire.

Ami pedig a kulcspoén, hogy az AMA-t a következő négy alaptéma köré kívánják szervezni:

  • Mi az a blokklánc technológia?
  • Mire jó a blokklánc technológia?
  • Tegyük fel a kemény kérdéseket.
  • Mire lehet számítani a következő években?

… Azaz nekünk van lehetőségünk az EU blokklánc kutatóitól megtudni, hogy mi az a blokklánc, és miről szól. Van ennek valamiféle ironikus bája. Felfedezik maguknak a Twittert, meg az AMA-t, mint formátumot, és máris fogadóórát tartanak, hogy elmondják az internet népének, mi az a blokklánc.

Azt ugyan lehetne feltételezni, hogy esetleg nem a gyakorlott kriptósok a célcsoport, de akkor talán a platform maga volt teljes tévedés. Az mindenesetre bizonyos, hogy az EU szeretné megérteni a jelenséget, és szeretne rá valamiféle választ is adni, de úgy tűnik, hogy az interneten születő újabb és újabb közösségek, koncepciók, tervek folyamatosan állva hagyják  a klasszikus, offline középpontú államapparátusokat. Mind szabályozás, mind tudás, adaptáció, egyebek tekintetében.

Az intézet teljes neve EU Blockhain Observatory and Forum, büdzséjét az Európai Bizottságtól kapja, célja pedig az európai blokklánccal kapcsolatos tevékenységek feltérképezése, egy vonzó és átlátható fórum megalkotása, ahol tapasztalatok és vélemények cserélhetőek.

Ha valaki szeretne nekik kérdést feltenni, Twitteren @EUBlockchain, #AMAblockchain, és mehet is a kérdés. Június 18-ig gyűjtik őket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img