A Factom is részt vehet az USA határainak védelmében

spot_img

Az amerikai belbiztonsági minisztérium 192 ezer dollárral finanszírozza a Factom (FCT) által kidolgozott program béta tesztjét, melynek célja a határőrség kamerái és szenzorai által készített felvételek hitelességének biztosítása.

Nem ez az első alkalom, hogy a Factomot pénzzel támogatja a belbiztonság. Egy innovációs program keretében jelenleg 23 céget finanszíroznak hogy a robotrepülőgépek, a kiberbiztonság, az IoT és egyéb adatfeldolgozást elősegítő megoldások fejlesztésén dolgozzanak. A Factommal közös együttműködésük még 2016-ban, egy szintén 200 ezer dolláros támogatással kezdődött. Az ott kidolgozott koncepciókat most már olyan körülmények között fogják tesztelni, melyek szimulálják a határőrség mindennapos munkája során előforduló nehézségeket (korlátozott internet-hozzáférés, az időjárás viszontagságai, stb.)

Az állami megrendelések mellett a Factom már több alkalommal kapott támogatást a Bill és Melinda Gates alapítványtól is, akikkel az orvosi feljegyzések blokkláncon való tárolásán dolgoznak együtt, illetve partnerei a díjnyertes iSoftStone-nak, amely már 80-nál is több kínai okosváros tervezésében vett részt.

Bár a Factom 2015 óta jelen van a kripto térben, mindig is a “radar alatt” futott, csupán kevesen ismerik őket. Amikor erről kérdezték, a cég igazgatója Paul Snow azt mondta, nem akarnak azok közé tartozni, akik állandóan bejelentésekkel próbálnak meg a címlapokra kerülni. Ehelyett a munkára fókuszálnak és csak akkor állnak ki a nyilvánosság elé, amikor valóban egy kézzelfogható mérföldkövet ért el a cég.

Ennek köze lehet annak a botránynak is, amely nem sokkal a cég indulása után, még 2015-ben esett meg. A Reuters egy cikkben szellőztette meg, hogy Honduras kormánya a blokkláncon szeretnél tárolni az ország földhivatali feljegyzéseit és ennek megvalósításával a Factomot bízták meg. Később azonban kiderült, hogy a felek nem is kötöttek semmilyen megállapodást. A Factoma médiát és a hír által keltett politikai visszhangokat okolták a tárgyalások félbeszakadásáért.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img