Az ETH semmivel sem ér többet mint egy éve

spot_img

Június 13-án az ETH árfolyama elérte a 400 dollárt. Na nem 2018-ról beszélek, hanem 2017-ről. Akkor alulról ütötte meg ezt az értéket, először a története során, most felülről kóstolgatja.

A BTC kapcsán gyakran elhangzó érv, bíztatás, hogy egy éves távlatban még így is ~200%-on állunk, és hogy ez milyen jó arány más befektetésekhez képest. Ez a Bitcoinra jelenleg még igaz, de az Ethereummal, hogyha számot vetünk, mint hosszútávú befektetési eszköz, akkor most nem büszkélkedhet kolosszális profittal, sőt. Lényegében semmivel.

Persze, akik kereskedők, és stop-lossal dolgoznak, azok már réges-régen elkönyveltek X% profitot és továbbléptek. De akiknek ez hosszútávú befektetés, azoknak nagyon nem festhet rózsásan a helyzet. Főleg ha nem early investorok, hanem 2017Q4 idején vásároltak…

Tavaly ilyenkor mindannyian azt hittük, hogy a kriptopiac nagy lett. “Felnőtt”. A csapból is ez folyt, és mindenki akart néhány érmét. Elhittük, hogy ez a harc lesz a végső, de tévedtünk, mindannyian. Egy percre se gondoljátok, hogy félni vagy aggódni kéne a kriptó jövője miatt, de még hosszú-hosszú út áll előttünk. Hosszabb, mint hittük.

Ennek igazából nincsenek hátrányai, amennyiben van mit ennünk-innunk és van munkánk 🙂 Előnyei annál több. Amennyiben megingathatatlan a hitünk a kriptókban, úgy tekinthetünk a következőkre egy egyedülálló lehetőségként, hogy bevásároljunk.

Ugyanis történelmi léptékben tekintve a kriptóknak van egy olyan kellemes tulajdonsága, hogy (amennyiben nem egy egzakt érme csődjéről beszélünk) mindig visszatértek a korábbi értékükhöz. Mindig. Jöhetett Mt.Gox, tiltás, fud, idővel mindig visszatért a korábbi értékéhez. Így mondhatjuk úgy is, hogy láttuk meddig érhetnek az árfolyamok könnyedén, mi az a minimum globális tőke, ami mozgósítható, ha esemény van. Úgy nagyjából 800 milliárd dollár. Ennyi pénz már minimum járt kriptóban, és megtalálja újra az útját, ha eljön az ideje.

Szóval én részemről annak fényében fogok befektetni, hogy az Ethereum képes 1400$ is lenni, ehhez képest pedig 400-ért megvenni igazán barátságos. Objektíve nézve talán kockázatos befektetés, de szubjektíve, bennfentesként hiszem, hogy példának okáért az Ethereum nem fog menni sehova. Nem lesz csőd, nem lesz összeomlás. Sokan építenek és sokan számítanak az ETH-ra. Az a nem-hivatalos nem-pénzügyi-tanácsom, hogy vegyünk egy-két érmét most, és alapítsunk Lambo klubot pár év múlva.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img