Mit jelent az, hogy ERC20?

spot_img

Nagyon sokszor említjük cikkeinkben az ERC20 kifejezést anélkül, hogy korábban megmagyaráztuk volna. A következőkben ezt a hiányosságot pótoljuk.

Az ERC20 token az Ethereum hálózat standardjait követő kriptopénz. Az elnevezés az “Ethereum Request for Comment” és a “20” szavakból tevődik össze, ami lényegében a szabályok egy olyan listáját jelenti, meylekkel megteremtettek egy iparági szabványt. Erre még 2015-ben, az Ethereum egyik vezető fejlesztője Fabian Vogesteller tett javaslatot és az ICO őrület terjedésével vált igazán elterjedtté.

Az ERC20-as szabványra való fejlesztés sokkal egyszerűbbé tette a munkafolyamatot, hiszen teljesen kompatibilitást biztosított az Ethereum hálózat többi részével. Így például nem volt szükség külön pénztárcák fejlesztésére vagy a tranzakciókat biztosító hálózat létrehozására. Mindezzel jelentős mértékben felgyorsult a fejlesztések sebessége és egyszerűbbé vált, az új technológiák szélesebb körű elterjedése, Ma az ERC20 szabványra épülő tokenek teszik ki a kriptopénzek és az induló ICO-k jelentős résztét. Az Eidoo adatbázisa például már közel 500 ilyet tart nyilván:

https://eidoo.io/erc20-tokens-list/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img