“Napi egy százalék garantáltan” Westland Storage kritika

spot_img

Éppen kriptós hírportálokon szörfölgettem, mikor egy érdekes hirdetésre lettem figyelmes. Napi 1% profitot ígért életem végéig, mindezt pedig úgy, hogyha kölcsön adok számukra kriptopénzt. A név Westland Storage. Kattintottam.

Itt megtudtam, hogy a napi 1%-omat ingatlan befektetésekkel fogom megkeresni, méghozzá tokenizált ingatlan-vásárlással. A pontos üzleti modellről sajnos nem esik szó a bemutató videóban, csak arról, hogy “blockchain”, “decentralized” “tokens”, és “lifetime income”.

A weblap szerint a sajtó is nagyon sokat foglalkozott velük. A linkeken viszont ugyanazt a fizetett hirdetést találtam mindenhol. Sajnálatos, hogy a bitcoinist.com és a newsbtc.com megfelelő anyagi finanszírozásért cserébe szűrés nélkül bármit megjelentet.

Tovább görgetve a honlapon gyönyörű grafikákat találtam, ahol diagrammokkal ábrázolták nem az üzleti modelljüket, hanem hogy az éves bevételeim milyen nagyok lesznek a befektetéseimhez képest. Lett volna továbbá egy “WLS Insurance Fund” elnevezésű lehetőség is, ami állításuk szerint védelmet és garanciát nyújt a befektetők pénzének, de a link csupán a regisztrációhoz vezetett (regisztráció után pedig a dashboardra…)

Ha már a regisztrációnál tartunk. A sok csali link között mire kettőt pislogtam, már regisztráltam is, és a kezelőfelületen találtam magam, ami ugyan gyönyörű szép, és nagyon profi, de sok mindent nem lehet vele csinálni azon kívül, hogy “Deposit”. Ez a funkció legalább négy irányból megközelíthető. További lehetőség partnereket toborozni referral linken keresztül, illetve különféle munkákat elvégezni a…

… A Westland saját tokenjéért cserébe, aminek természetesen fix értéke van, amiért a Westland decentralizált tőzsdéjén garantáltan és mindig fogunk dollárt kapni. De ismerős…

A különböző elvállalható mini küldetések a következők:

  1. Facebookon spameljük meg az ismerőseinket
  2. Twitteren spameljük az ismerőseinket
  3. Blogon spameljük az egész emberi társadalmat
  4. Küldjünk levél spam-et
  5. Készítsünk videó spam-et
  6. Szervezzünk spam konferenciát ártatlan áldozatoknak.

 

 

Az érdekessége a rendszernek, hogy az ingatlanok valamiért nem szerepelnek a képletben sehol. Nincs nyilvántartás a birtokolt ingatlanokról, nincs nyilvántartás a bevételekről, nem vesznek fel ingatlan hirdetéseket, illetőleg nem is hirdetik az ingatlanjaikat.

Persze lehetne magyarázat az, hogy mindezeket egy másik oldalon végzik, és ez az oldal csupán a kripto befektetők számára van fenntartva. De sajnos ha rákeresünk a Westland Storage nevére, csak a fizetett PR cikkeket fogjuk találni, ahol elmesélik, hogy már 17 éve foglalkoznak ingatlan kereskedelemmel globálisan; illetve tucatnyi fórumbejegyzéssel szerte a neten, ahol bizonytalanul kérdezik a felhasználók a kollektívát: Is the Westland Storage a scam? Ingatlanok helyett ellenben találtam egy blogot a dashboard-on arról, hogy hogyan utazza be a világot egy szőke szépség a havi 5000 dolláros fix jövedelméből hála a Westland-nek.

Egy hónapja indult a szolgáltatás de ő már annyit keresett, hogy beutazhatja belőle a világot

A Facebook oldalukon csupa öt csillagos osztályzat, és tanulságos történetek arról, hogyan másztak ki emberek az anyagi kudarcaikból ennek a nemes vállalatnak a segítségével. A borítókép azt a fontos üzenetet osztja meg az olvasókkal: GET $100 FOR FREE.

Ez a mottó aztán a Facebook csoportok visszatérő üzeneteként is előkerül. Adminisztrátorként csupa-csupa ember, akik talán egyszer majd azt fogják írni ezekbe a csoportokba: “I was just a promoter! I don’t know personally the makers!”

Persze a világért se állítom én azt, hogy a Westland Storage csalás lenne… De a hasonlatosság a korábbi “1%-osokkal” kétségbeejtően erős. Én semmi pénzért nem fektetnék bele, – főleg mert a Bitconnecttel már befizettem a tanulópénzt – de az is igaz, hogy még csak most indult, azaz kis szerencsével még van fél-egy év legalább, míg esetleg a “negatív sajtó visszhang és a rosszindulatú pletykák miatt” lehúzzák a rolót. 🙂

Érdekességképp elmesélem, hogy mikor a Bitconnect bedőlt, beszélgettem egy texasi kriptós cimborámmal, aki mesélte, hogy még az ezredforduló után volt a neten egy 1%-os projekt (bőven a kriptók előtti korszakban), akik állításuk szerint póker-botokat fejlesztettek ki, és a napi egy százalékos profitot ezek a botok termelték. Egy ideig kapta is az ismerősöm a napi bevételeket, aztán néhány hónap elteltével a weblap nyom és maradék nélkül eltűnt, a befektetők tőkéjével együtt.

Egyszóval a “daily 1% guaranteed” egy nagyon erős piros zászló. Vigyázzatok a pénzetekre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img