Coinbase Custody – új szolgáltatás az intézményes befektetők részére

spot_img

Bár az ügyfelek kiszolgálását már a múlt héten megkezdték, tegnap hivatalosan is elindult a Coinbase Custody, az első kriptopénz-letétkezelő szolgáltatás. Azoknak az intézményes befektetőknek:

  • akik hajlandóak legalább $10 000 000 értékben kriptopénzt vásárolni ,
  • megfizetik a $100 000 dolláros számlanyitási díjat,
  • és kifizetik a havi kezelési költségeket,

a Coinbase vállalja, hogy megörzi és kezeli ezen megtakarításait. A szolgáltatás többszörös védelemmel rendelkezik, például:

  • a pénzt több számlán felosztva tárolják,
  • a privát kulcsokat is részletekre felosztva, fizikailag más földrajzi pontokon tárolják, melyek egyesítéséhez egy speciális eszközre van szükség,
  • a hozzáférést több rétegű, a hozzáférés jogosultságát ellenőrző védelemmel biztosítják
  • mindezt hideg (offline) tárolással, rendszeres könnyvizsgálati ellenőrzések keretében.

Bár az intézményes befektetők között is sokan látnak fantáziát a kriptopénzekben, többeket visszatart ezek bonyolult kezelése és a hibákból adódó károk visszafordíthatatlansága, mely akár a teljes számla elvesztéséhez is vezethet. A Coinbase professzionális megoldása éppen ezt a réteget célozza. Elmondásuk szerint máris 10 ügyfélnek biztosítják ez a szolgáltatást és a következő hetekben “több nagy nevű befektető és kripto tőzsde” is csatlakozni fog a programhoz.

A Coinbase jelenleg 20 milliárd dollárnak megfelelő Bitcoint, Ethereumot, Litecoint és Bitcoin Cash-t őriz, de a jövőben szeretnék kriptopénz kínálatukat tovább bővíteni, és nem kizárólag a magas szintű biztonságot, de más szolgáltatásokat (pl.: Proof of Stake) is elérhetővé tenni az ügyfelek számára.

A bejelentést követő percekben, a bitcoin árfolyama 300 dollárral, a 6600-as szint fölé emelkedett, melyet azóta is stabilan tart.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img